HotCot

Gazdit karácsonyra!

2760

Az Illatos úti kutyusok gazdit kérnek karácsonyra! Már korábban is biztattunk titeket az örökbefogadásra, és most újból megtesszük! Ha kutyavásárlást terveztél és felelősségteljes gazdi vagy vagy azzá tudsz válni, akkor fontold meg az örökbefogadást, és látogass el az Illatos úti telepre, ahol sok-sok kutya várja szerető új gazdáját!

Az Állategészségügyi Telepen az ünnepek előtt december 14-én, vasárnap a Vigyél Haza Alapítvány szervez örökbefogadó napot reggel tíz és délután egy óra között. A telep Budapesten a IX. kerületben az Illatos út 23/A szám alatt található, legkönnyebben a Boráros térről 55-ös vagy 54-es busszal juthattok el a bejárathoz. Az örökbefogadással kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy csak a tizennyolcadik életévét betöltött felnőtt fogadhat örökbe.

A Vigyél Haza Alapítvány nem most először segít a telepnek, hiszen az alapítvány támogatásával sikerült száz négyzetméter szigetelt gumiszőnyeget lefektetni a külső kennelekbe, így a kutyák jobban védve vannak a hidegtől a télen. Az alapítvány a gumiszőnyeg árát a kiemelkedő művészek közreműködésével készült naptárak eladásából fedezte. Bár az állatok életkörülményein javítottak, mégis az lenne az igazi karácsonyi ajándék a számukra, ha az ünnepeket már nem a telepen, hanem családi körben tölthetnék új gazdáikkal.

Amennyiben valaki vállalja a több évre szóló felelősséget és örökbe fogad egy kutyát, akkor a telep és az alapítvány ehhez rengeteg segítséget megad, például a kutyákat védőoltásokkal ellátva, féregtelenítve, külső élősködők elleni cseppel és mikrocsippel adják át, valamint az első napokra a kutyatápot is biztosítják.

Az örökbefogadás mellett állatvédők arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kutyákra nagyon vigyázni kell a szilveszteri petárdázások ideje alatt, főleg ha az előző években azt tapasztaltunk, hogy kutyánk félős. Sajnos sok szilveszterkor megrémült kutyus elszökik, és a telepre kerül.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások