Közösség

Ajándéklista a neten

2743

Számtalan verziója létezik már annak az interneten, hogy barátaink tudtára adjuk, mit szeretnénk karácsonyra. Ma például a facebookon tudtam meg, hogy az egyik ismerősöm Scarlett Johanssont kéri karácsonyra, míg egy barátomnak elég a Gucci Envy me parfüm. Alapvetően vicces, miket lehet bejelölni. Az én wishlistem gyorsan készült, hogy másokét meg tudjam nézni, de minden egyes listakészítésem első ajándéka a Nintendo Wii volt. (Akarok olyat, amúgyis otthon szeretek a legjobban lenni.) Neten élők figyelmébe ajánljuk a karácsonyi listakészítőket.

Whislistr

A Wishlistr oldalra regisztrálnunk kell, s ez után azonnal elkészíthetjük saját listánkat. Az ajándékok megnevezése alatt megjeleníthetjük a linkeket és az árakat is, ha nem ismerünk linket, az oldal ajánlatot tesz azokra. A kész listát megoszthatjuk barátainkkal. Az oldal azonnal szerkeszthető és számtalan sablonból választhatunk, hogyan nézzen ki mi saját kariaji listánk. A végeredmény egy blogszerű lista.

Wisheroo

A kenguruval díszített Wisheroo kívánságoldal jóval szegényesebb mint a Wishlistr. Azonnal szerkeszthető felületet kapunk egy pillanatnyi regisztrálás után, ahova az ajándék mellé szintén linket kell tennünk. A jobb oldalon a Descriptionbe azt írunk, amit csak akarunk, hasznos ide beírni az árakat. A megírt listát úgy tudjuk megosztani másokkal, ha meghívjuk őket az oldalra. A meghívott barát az oldalon le tudja foglalni az ajándékot.

Mygiftster

A Mygiftster (meg ne próbáld kiejteni) oldal nagyon rendben van. Nemcsak olyan listát tudunk készíteni, hogy mi mit szeretnénk, hanem azt is látjuk, hogy a barátaink mit szeretnének, sőt, az egészet ki tudjuk nyomtatni és azzal a kezünkben vásárolgathatunk. Az ajándékokat megjelölhetjük csillagokkal, mennyire áll közel a szívünkhöz, és eseményeket is vezethetünk. Úgy tudjuk megosztani a listát, hogy meghívjuk a barátokat és  csoportokat alakítunk, így nem külön mindenkinek, hanem a csoportnak küldjük az ajilistát. Mások ajándékai közül lefoglalhatjuk azt, amelyiket megvesszük neki, és ha kreativitás nélkül maradunk, akkor még mindig kereshetünk, mit is szeretnénk valójában. Ez lett a kedvenc, pláne azért, mert ez az egész évben használható, szülinap, névnap, esküvő, házassági évforduló, satöbbi.

Netnax

A blogba applikálható minilistát a Netnax oldalán állíthatjuk össze, nagyon egyszerűen. Pusztán felsoroljuk, mit szeretnénk, kiválasztjuk a képet, amivel megjelenjen, majd egy automatikus html átalakítás után megkapjuk a kódokat és már másolható is a blogba. Sem árak, sem linkek, sem foglalások nincsenek, szerintem ez akkor lesz igazán hasznos, ha a már megkapott karácsonyi ajándék listáját szeretnénk megosztani másokkal.

Phpwishlist

Akad szofver is, amin megoszthatjuk kéréseinket akár az egész évben. A phpwishlist letöltésével megírhatjuk mire vágyunk, és megoszthatjuk másokkal. Ezt nem teszteltük, mert a web kettes világban ma már egyáltalán nincs értelme gépeinket plusz szoftverekkel terhelni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások