Lélek

Zuhanva csikorgatunk

2732

A december eleje a szerencséseknek a karácsonyi készülődéssel jár, ők díszítgetik otthonukat, bevásárolgatnak, ajándékokat vesznek, tervezgetnek, és még magukra is van idejük. Ők a szerencsések, és akik nem tartoznak ide, azok általában a munkahelyi őrülettel küszködve élik mindennapjaikat. Ez időtájt  minden amit az évben elmulasztottunk, mintha most csapna vissza, és ezt a stresszt nem ússzuk meg szárazon. Álmainkban minden visszaköszön.

Meztelenség

Az utcákon akár tömegben akár egyedül meztelenül sétálni azt jelenti az álmokban, hogy sebezhetőnek vagy szégyenletesnek érzi magát az álmodó, ami akár a munka közbeni alsóbbrendűség érzésből is fakadhat. Ekkor védtelennek érezzük magunkat.

Viharok

Az álmokban tornádó képében, zivatarokba, lavinákban látható az, ha az álmodó elsöprő küzdelmet vív önmagával, ami veszteséghez is köthető. A viharok kedvezőtlen üzleti ügyet, vagy  elszakadást jelentenek valakitől, és mindez nagy belső gyötrelmekkel jár.

Karambolok

Aggódást és félelmet szimbolizálnak a különböző ütközések az álmokban. Azt érzést képviselik, hogy az illető élete a katasztrófa fel tart. Az is lehet, hogy túl keményen küzd valamiért, mely túl nagy falat. Ilyen szimbólum a repülőgép katasztrófa, ami azt szimbolizálja, hogy irreális és túl magas célokat tűzött ki az álmodó magának.

Pokol

A pokol megmutatja, hogy az elkerülhetetlen helyzettől mennyire szenved az álmodó. Sok belső félelem és elfojtott bűnös érzés szimbóluma ez, és ha tűzzel is jár, akkor rombolást, haragot és szenvedélyt is jelezhet.

Halál

A legrosszabb álmok azok, amikor azt látjuk, hogy valaki, akit nagyon szeretünk, meghal. A babona úgy tartja, hogy aki ilyet álmodik az megnyugodhat, és az álombeli halott nagyon sokáig fog élni. A halállal kapcsolatos álmok az élet más területein fellépő bizonytalanság érzését tükrözi, jelezheti azt is, hogy házasságtól vagy a munkahelytől akar az álmodó megszabadulni.

Fogak elvesztése

A fogak elvesztése azt jelképezi, hogy az illetőnek olyan ügyben van része, amiben elveszítheti büszkeségét, erőtlennek érzi magát és az életének egy másik szakaszába vágyik. Egyes szakértők szerint amikor gyerekként elveszítettük fogainkat, egyben gyermeki ártatlanságunk is odaveszett, és ezek az álmok a saját bizonytalanságunkat tükrözik.

A csekély mértékű stressz az életünkben normális, de ha már az álmainkban súlyos és zaklatott képeket látunk, érdemes átgondolni, hogyan tudjuk tehermentesíteni az életünket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások