Lélek

Zuhanva csikorgatunk

2732

A december eleje a szerencséseknek a karácsonyi készülődéssel jár, ők díszítgetik otthonukat, bevásárolgatnak, ajándékokat vesznek, tervezgetnek, és még magukra is van idejük. Ők a szerencsések, és akik nem tartoznak ide, azok általában a munkahelyi őrülettel küszködve élik mindennapjaikat. Ez időtájt  minden amit az évben elmulasztottunk, mintha most csapna vissza, és ezt a stresszt nem ússzuk meg szárazon. Álmainkban minden visszaköszön.

Meztelenség

Az utcákon akár tömegben akár egyedül meztelenül sétálni azt jelenti az álmokban, hogy sebezhetőnek vagy szégyenletesnek érzi magát az álmodó, ami akár a munka közbeni alsóbbrendűség érzésből is fakadhat. Ekkor védtelennek érezzük magunkat.

Viharok

Az álmokban tornádó képében, zivatarokba, lavinákban látható az, ha az álmodó elsöprő küzdelmet vív önmagával, ami veszteséghez is köthető. A viharok kedvezőtlen üzleti ügyet, vagy  elszakadást jelentenek valakitől, és mindez nagy belső gyötrelmekkel jár.

Karambolok

Aggódást és félelmet szimbolizálnak a különböző ütközések az álmokban. Azt érzést képviselik, hogy az illető élete a katasztrófa fel tart. Az is lehet, hogy túl keményen küzd valamiért, mely túl nagy falat. Ilyen szimbólum a repülőgép katasztrófa, ami azt szimbolizálja, hogy irreális és túl magas célokat tűzött ki az álmodó magának.

Pokol

A pokol megmutatja, hogy az elkerülhetetlen helyzettől mennyire szenved az álmodó. Sok belső félelem és elfojtott bűnös érzés szimbóluma ez, és ha tűzzel is jár, akkor rombolást, haragot és szenvedélyt is jelezhet.

Halál

A legrosszabb álmok azok, amikor azt látjuk, hogy valaki, akit nagyon szeretünk, meghal. A babona úgy tartja, hogy aki ilyet álmodik az megnyugodhat, és az álombeli halott nagyon sokáig fog élni. A halállal kapcsolatos álmok az élet más területein fellépő bizonytalanság érzését tükrözi, jelezheti azt is, hogy házasságtól vagy a munkahelytől akar az álmodó megszabadulni.

Fogak elvesztése

A fogak elvesztése azt jelképezi, hogy az illetőnek olyan ügyben van része, amiben elveszítheti büszkeségét, erőtlennek érzi magát és az életének egy másik szakaszába vágyik. Egyes szakértők szerint amikor gyerekként elveszítettük fogainkat, egyben gyermeki ártatlanságunk is odaveszett, és ezek az álmok a saját bizonytalanságunkat tükrözik.

A csekély mértékű stressz az életünkben normális, de ha már az álmainkban súlyos és zaklatott képeket látunk, érdemes átgondolni, hogyan tudjuk tehermentesíteni az életünket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
dec
08
tein írta:
és ha kergetnek? én álmomban mindig futok, menekülök valami elől. mondjuk ha a józan paraszti eszemre támaszkodom, akkor rájövök, de nem tudom, a józan paraszti ész játszik-e az álomfejtésben?
14:29
2
dec
08
zzs válaszatein írására:
énis. mindig meg akarnak ölni :P
14:42
3
dec
08
Kextekercs írta:
Ez nem olyan babonás álomfejtés, hanem pszichológiai.
Én hetente legalább egyszer robbanással álmodok, mint a filmeken, hogy minél távolabbra, mert már tudjuk, hogy hamarosan robban. De én és senki ismerős nem sérül meg, tehát ez egy megmeneküléses.
14:45
4
dec
08
Légyszi valaki mondja már el hogy az mit jelent hogy én álmomban nyilvános helyeken lefekszem aludni! Biliárdasztal, iskolapad, park, étterem, akárhol! Az egésznek kellemetlen hatása van, zavarban vagyok, hogy miért aludtam ott el, hogy miért nm bírtam ki hazáig...

Egyébként zuhanni szoktam még, meg repülni. Repüléskor úszom a levegőben, szó szerint.
14:53
5
dec
08
Zaragoza írta:
A kedvenc álmom mostanában a következő (azért a kedvenc, mert már többször is visszatért, csak nem tudom mit jelent :( )
Két kollégával állunk egy magas domb tetején, és messziről látjuk, hogy közeledik felénk valaki, akiről később kiderül, hogy egy volt barátnőm, aki közel érve hozzánk, megpróbál megölni egy késsel, amit az utolsó pillanatban megállítok, és csak annyit mondok: - Idióta (mindezt szenvetlen arccal, halál nyugodtan)
15:18
6
dec
08
blackrose írta:
Én még mikor kicsi voltam - 1-2 éves -, anya azt álmodta, hogy kinnt a teraszon fel vagyok akasztva... Az arcomat nem látta, csak érezte, hogy én vagyok az. Sokáig járt utána és mint kiderült jót jelent és sokáig fogok élni...
15:40
7
dec
08
Ez fura, az itt felsoroltak nálam általában nem jelentenek rosszat.
Ha álmomban meztelen vagyok, akkor büszkén végigvonulok az utcán és pukkasztom a népet, ha vihar van, az nagyon szép és imádom, ahogy fúj a szél.
Karambolozni meg pokolban járni nem szoktam, viszont elég gyakran lőnek/szúrnak le ezzel-azzal, de mindig csak eljátszom, h meghalok, mert tudom, hogy álmodom, és nem lesz bajom. Sőt, kifejezetten élvezem, bár eléggé szokott fájni ha hátbalőnek nyíllal vagy belém eresztenek fél tár lőszert, de mókás eljátszani, hogy jajj, meghaltam, utána meg a gyilkosok után eredni és szétcsapni köztük :D
A fogkiesés viszont nagyon rossz, mert elég gyengék a fogaim, és mindig elhiszem, hogy valóban megtörtént :(((
16:20
8
dec
08
midnightpoison válaszablackrose írására:
Hű, hát én anyukád helyében nem meséltem volna el ezt neked :O
16:20
9
dec
08
miju válaszaZaragoza írására:
Hát ez nagyon jó:D
Nézd meg ki az a két kollégád aki meleltted áll és hogy milyen a kapcsolatod velük. Nem véletlenül állnak veled a dombon. És,hogy mit csinálnak amikor rádtámad a barátnőd.
16:34
10
dec
08
norejka írta:
Elég aktuális téma, manapság mindenfélét összeálmodok, pedig pl. híradót nem is nézek, annyira durva könyveket/filmeket nem olvasok/nézek . És mégis a tegnapi álmom is nem volt épp kellemes. Volt és jelenlegi oszttársnőimmel készültünk a tesiórára a volt sulimban és egyszercsak berontott egy sorozatgyilkos és mindenkit meg akart ölni. Mindenki elbújt, félt (én halálosan...), de mégis késeket dobáltam felé (és bele :S), majd a végén valamivel megöltem. Aminek örültem, hogy senkinek nem lett baja, de mégis mi ez a sok agresszió(?) és gyilkolás nálam? Nem értem, nem nem....

Múltkor meg 2x is miattam halt meg unokahúgom álmomban :S És az a szörnyű, hogy ezeket nem felejtem el, valahogy annyira nem is lépek túl rajtuk, az adott éjszaka álom egész nap ottmarad a fejemben.

Hát,nem jó.
17:07
11
dec
08
minie írta:
szerintem az álomfejtés elég összetett dolog.hiába jelent a fogkiesés halottat(ha fáj akkor közeli személy)de ez nagyon egyén függő.lehet hogy csak fáj a fogad és azért álmodsz ilyet.mindenki csak a saját álmait tudja elemezni,mert láthatjuk a mögötte lévő összefüggéseket,hogy mik foglalkoztatnak.viszont a saját gyilkolásos álmaimra még nem jöttem rá hogy mit jelenthetnek,bár szerencsére már nem engem akarnak megölni.... :) mert elég élethűek ezek az álmok és befolyásolják az egész napom.Az új és szinte minden napos hogy mellettem hal meg a barátom és nem tudok rajta segíteni... :( persze ébredéskor jó látni hogy csak egy rossz álom volt....megint
18:17
12
dec
08
kacsa írta:
Én elég durva vagyok álmok terén... sokszor van "dezsűvűm" és sokszor bejött az álmom... ami elég hülyén hangzik... de a leguccsó az volt h megálmodtam h egy közeli barátom autóbalesetezik... másnap iszonyatosat karambolózott, de hála égnem semmi bajuk nem lett. Sokszor álmodok a fogaimmal is. De ami a legeslegijesztőbb, h. a kedvesem sokat panaszkodik h sírok álmomban. Rendszeresen. De nem emléxem mit álmodtam. Nem vagyok egyszerű eset.
19:00
13
dec
08
ismeretlen írta:
A kedvenc álmom amikor boldogan úszkálok a levegőben.
De van két nagyon rossz visszatérő álmom is. Az egyik az, hogy kiesik, vagy letörik a fogam, a másik, hogy készülök valahová, de mindíg visszafordulok valamiért és soha nem érek oda. Például tesiórára készülök, de nem találom a tesicuccom, vagy rossz ruhát veszek fel, aztán fordítva vszek fel valamit és mire elindulnék újra vissza kell fordulnom valamiért. Nagyon nyomasztó érzés.
Elég érdekes, hogy amikor menekülök álmomban vagy szuper képességeim vannak és átugrom a 2 méteres falat stb. vagy alig bírok megmozdulni és kiabálni sem tudok.
20:16
14
dec
08
hubbabubba válasza írására:
a fogkitörés tényleg nagyon rossz...
viszont repkedni a levegőben, szerintem az felejthetetlen:)
21:09
15
dec
08
Huhuuhu írta:
A rossz álmokat mindig el szoktam mondani valakinek, mert azt hallottam olyankor nem teljesülnek. :D
Utálom mikor +halok álmomban, legrosszabb mikor ismétlődően ugyanazt +teszem és +halok. Közben nem akarom + tenni, mert tudom mi lesz a vége.
Sokszor álmodom még + a jövőt. Szerintem félelmetes
Mostanság nem álmodok semmi, viszont álmomban mindig kellemes érzésem van
21:21
16
dec
09
Cookiemonster írta:
uhhh..nekem volt egy nagyon durva álmom nemrégiben.
Azt álmodtam hogy egyszercsak eszembe jutott hogy akkor én most felvágom a hasam és kipakolom a belső szerveimet hogy megnézzem.
És meg is tettem. Fogtam egy kést és kipakoltam a szerveimet az előttem lévő asztalra és megtapogattam őket. De mindezt teljes nyugalommal, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Aztán egyszercsak bepánikoltam mert eszembe jutott hogy nemtudom milyen sorrendben kell visszapakolni őket. XD
Szóval hívtam a mentőket hogy jöjjön ki egy doki és pakoljon vissza belém mindent meg varrjon össze de nem hittek nekem és kiröhögtek. Addigra már beletörődtem hogy hát akkor én most meg fogok halni..és nem különösebben kavart fel a dolog.
Aztán egyszercsak csöngettek az ajtón és belépett egy doki meg a barátom véres fehér hentesruhában meg fura svájcisapkában. Szal a doki összevarrat a barátom meg megjegyezte hogy: még mázli hogy ezelőtt a patológián voltam boncnoksegéd! XD
Ez most mit jelenthet? Mondjuk akkoriban olvastam az amerikai pszihót..lehet ez volt az ok...
07:52
17
dec
09
ismeretlen írta:
Gyakran szoktam azt álmodni, hogy zuhanok, és amikor már éppen belecsattannék a földbe, felriadok... De álmomban láttam már barátomat holtan is. Utána zokogva ébredtem.
Kiskoromban meg egyszer olyan volt álmomban, hogy sétáltam hazafelé, és amikor beértem a házunkba (nagy bérházban lakunk), akkor emberek helyett csak mászkáló csontvázakat láttam. Mikor meg odaértem volna a lakásunk bejáratához, akkor felébredtem.
Mondjuk a következő meg elég vicces volt: nemrég azt álmodtam, hogy ötösikreket várok, és mivel eléggé félek a szüléstől (fájdalom, szétszakadnak az alsó tartozékok...), álmomban nagyon örültem neki, hogy nem kell megszülnöm a babákat, hanem "csak" kicsászározzák őket belőlem:D Meg egyszer olyan is volt, hogy megálmodtam egy számomra kellemetlen eseményt, ami ugyanúgy be is következett néhány napra rá. Röviden a sztori annyi volt, hogy azt álmodtam, hogy a nővérem és a férje ijesztgetni fognak néhány pókkal, miközben egy hídon sétálunk (kb az álom után két nappal hirtelen megjelentek Magyarországon, mert amúgy külföldön laknak, és azután pár nappal együtt elmentünk a családdal mászkálni a városban. Na, akkor történt.).
09:27
18
dec
09
mecemok írta:
tessék megfejteni nekem :) tegnap egy kisbabával álmodtam, nagyjából 3 hónapos volt, játszottunk, a kezemben tartottam..nem volt benne az álomban, hogy az én gyerekem, de valahogy felébredve azt éreztem, hogy igen, Ő az enyém..és szerettem, és olyan boldog voltam tőle...
10:34
19
dec
09
mecemok válaszamecemok írására:
:(:( megnéztem egy álomfejtést..nem volt vidám, amit írt :(
10:36
20
dec
09
Zaragoza válaszamiju írására:
A kapcsolat minimális, nagyon ritkán találkozunk, és akkor is csak a munkáról beszélgetünk, esetleg leendő munkáról, és az ég világon semmit se csinálnak, csak állnak, és bámulnak ki a fejükből. De erre nem találtam semmit az álmos könyvben, na jó a gyilkossági szándékra igen, de többire semmi. Kell egy álomfejtő :)
21:53
21
dec
09
Devalyn írta:
Imádok álmodni, annyiféle jó történet összejön :) még a rossz álmaimat is szeretem. Egyébként is, ha megtámadnak, meg akarnak ölni, stb., akkor csak ráordítok az illető(k)re, hogy "takarodj!", esetleg simán csak "hagyj békén!" - mindig beválik, az álombeli rémek ettől nyüszítve távoznak. Egyszer viszont hatásos érveléssel győztem meg a gyilkos rossz arcot, hogy ne bántson... Vicces volt, így utólag visszagondolva, de akkor nagyon logikusan hatott...
Barátom meg sokszor vihogni szokott álmában, de elég hangosan - elég idegesítő tud lenni hajnali háromkor... Azt állítja, hogy nem emlékszik rá, hogy mit álmodik ilyenkor, pedig érdekelne :)
22:56
22
dec
13
krumpligomboc írta:
Nekem a visszatérő álmom mindig az, hogy lelőnek, érzem a fájdalmat és a golyót, ahogy belehatol a testembe, nem halok meg, de mindenki előtt úgy kell tennem. Lehet, hogy előző életemben lelőttek?
A másik még, hogy nagyon kéne sietnem, de nem tudok futni, és mindig bele kell kapaszkodnom valamibe, hogy előrébb tudjam magam húzni.
14:44
23
dec
26
bobita24 írta:
Már kétszer álmodtam hasonlót.Tegnap azt hogy, szeretkezek először egy ismerősömmel aki full meleg...tehát fogalma sincs hogy jön a képbe, aztán meg másik percben a mostani exemmel,akit ma valójában szeretek.Nem lettem boldog az álomtól,reggel hatalmas ürességet éreztem:( Nem szoktam nekik nagy jelentőséget tulajdonítani,de fene tudja...azért ez furcsa.Már megnéztem az álomkönyvbe de nincs benne ilyesmi...na mindegy.
20:39