Divat

Szakadt nejlon

2712

Korábban végigvettük a most is divatos szakadt farmer történetét, nem kerülhettük ki a témát, hiszen olyan stílusikonok nyomulnak szakadozott nadrágokban, mint Katie Holmes, Agyness Deyn vagy az Olsen lányok. A szakadt farmer után most itt vannak a harisnyák is, számos street fashion oldalon láthatunk sikkes csajokat örömlányokat is megszégyenítő, lefutott, elhasadt harisnyákban. Már a harisnya témát is körbejártuk egyszer, végigvettük honnan jött és hogyan változott az évszázadok alatt, sőt tanácsokat adtunk arra vonatkozóan is, hol szerezhettek be olcsón szép harisnyákat, de valamiért a szakadt harisnya kimaradt a témából, pedig kultusza van ennek is. 

Emlékszem tizenévesen nekem is volt egy korszakom - szerencsére nem tartott túl sokáig -, amikor szakadt fekete nejlonharisnyákba nyomultam, az okot ne kérdezzétek, fogalmam sincs miért, azt sem tudom, hogyan jött... 

A lyukas harisnyával kapcsolatban egyébként nekem az a filmjelenet ugrik be, mikor a Pretty Womanben Vivienne - Julia Roberts -  beszáll a liftebe, és közli Richard Gere-rel: "Jajj, nézd szivi, felszaladt egy szem a harisnyámon! Ja, nincs is rajtam harisnya!" A harisnya, annak lyukassága vagy éppen nemléte mindig megbotránkozást keltett, valószínűsítem, ezért viselték, viselik sokan előszeretettel.

Szóval a szakadt harisnyák elárasztják az utcai divatot - példákért klikk ide és ide -, persze nem itthon, itthon úgyse tudjuk befogadni még a legkisebb extremitást sem. Egyébként nem csoda, hogy a street fashionben jelen van, hiszen melyik lánnyal nem történt meg már számtalanszor, hogy napközben kilyukadt a harisnyája vagy felszaladt egy szem rajta, mondhatnánk, ezekből a balesetekből csináltak divatot. A szakadt harisnya divatja nagyban lerövidíti a reggeli öltözködést, mert nem kell hosszú percekig kutatni a harisnyás fiókban egy ép darab után, vizsgálgatni, hogy biztosan sértetlen-e, majd felhúzva esetleg kiszakítani, és kezdeni az egész tortúrát elölről.

De nem csak az utcai trendekben van jelen a lyukas nejlon, hiszen Alexander Wang 2008/2009-es őszi-téli bemutatóján is lyukas fekete harisnyás modellek sétáltak a kifutón. Tény, nagyon is illett a sötét, szürkés és kissé slampos szabású ruhákhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások