Divat

Rendezte Karl Lagerfeld

2710

Kezd nekem ez az egész nagyon gyanús lenni. Itt van Lagerfeld, aki a Chanel, plusz a saját nevét viselő márkájának a tervezője is. Kampányokban szerepel - Franciaországban a láthatósági mellényeket népszerűsítette -, mackót és 5 eurós érmét tervez, valamint a kollekciók kampányait is rendszerint ő fotózza, közben dokumentumfilmet forgatnak mindennapjairól, és most még egy némafilmet is összehozott Coco Chanel korai éveiről. Gyanús. Nem hiszem el, hogy ennyi mindenre van ideje, hogy ennyi minden belefér egy ember életébe, és hogy ennyi ötlete van. Mindenesetre érdekes, kreatív és színvonalas ötletekkel rukkol elő!

Filmek Chanelről

A közeljövőben két olyan film készül, amelyek Coco Chanel életét mutatják be. Az egyik egy mozifilm, amelyben a francia színésznő, Audrey Tautou alakítja a tervezőnőt, és az alkotás Chanel korai éveit mutatja be. A másik egy tévéfilm, amely az előzővel ellentétben Coco Chanel egész életét nyomon követi, a gyerekkorától a híres tervezővé válásán keresztül egészen a második világháború utáni nagy visszatérésig.

Lagerfeld némafilmje

Karl Lagerfeld egy tízperces némafilmet készített Coco Chanel fiatal éveiről - pontosabban az 1913-1923 közötti időszakról -, amelyben a főszerepet Edita Vilkeviciute egy tizenkilenc éves litván modell kapta. A filmet egy Chanel divatbemutatóval egy időben a héten mutatták be. A némajátékban főleg Lagerfeld ismerősei szerepelnek, modellek, egy testőr, Sébastien Jondeau - ő egy orosz night club tulajdonosát alakítja -, de a divatház alkalmazottai is szerepet kaptak, ők alakítják a divatház húszas évekbeli munkásait. A forgatás Párizsban zajlott, és mindössze két napot vett igénybe. Lagerfeld szerint ebben a mai rohanó és rengeteg információt ránk zúdító világban az embereknek igenis igényük van a némafilmekre, valamint a némafilm képi világa is az adott korszakot idézi.
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások