Divat

Méretes kosarak

2707

A Méretbajok című cikkhez többen is kommenteltétek, hogy kellene egy kizárólag a melltartó méretezésről szóló cikket írnunk, ez most itten az.

Nem is olyan régen adtak egy műsort valamelyik ismeretterjesztő csatornán, ahol egy szakértő nő beszélt arról, milyen fontos a méretben és fazonban, mintában és mindenféle más szempontból tökéletes melltartó megtalálása. Kényelmesebbé teheti mindennapjainkat, és szexisebbé a megjelenésünket! Sokaknak sajnos már a méretezéssel is gondjaik vannak, nem tudják megállapítani, hogy melyik is valójában az ő méretük. Felmérések igazolták, hogy a nők fele nem a megfelelő méretű melltartót viseli. Sokak évekkel ezelőtt állapították meg a melltartóméretüket, pedig azóta megváltozhattak az adottságaik, aminek ennek számos oka lehet, például fogamzásgátló tabletta szedése, hízás, fogyás stb. Fontos tehát, hogy néhány évente mérésekkel felülbíráljuk a korábban megállapított méretet.

Egy mérőszalag, pár mérés és egy egyszerű kivonás segítségével könnyedén meghatározhatjuk a megfelelő melltartóméretünket. Először is mérjük meg a mell kerületét úgy, hogy a mérőszalagot a mellcsúcson vezetjük át! Fontos, hogy a háton is a mellcsúcs magasságában legyen a mérőszalag, úgy bújtassuk át a karok alatt. Nem kell feszesre húzni a mérőszalagot, lazán fogja körbe a testet.

Miután meghatároztuk a mellbőséget, a mell alatti méret következik. A mell alatti méretet ott kell mérni, ahol a melltartó körbefogja a testet. Ebben az esetben feszítsük meg a szalagot, hogy szorosan körbefogja testünket. Ezt a mell alatti méretet ötös sávokba osztják, tehát, ha nyolcvankettő centimétert mértünk, akkor az nyolcvannak felel meg, ha pedig hetvenhatot, akkor az hetvenötös méretet jelent - a kerekítés szabályai itt is érvényesek. Ez a mell alatti méret a melltartók számozásában a számot adja meg, amelyet egy betű követ.

A betű a kosárméretet jelöli, amit egy kivonással kaphatunk meg: a mellbőség és a mell alatti körméret különbsége adja ki a betűt. A különbség mértékétől függ, hogy A vagy éppen DD kosárra van szükségünk, ezt a lent látható táblázatban megtaláljátok. Aki lusti a számoláshoz, annak itt van a melltartóméret kalkulátor, amibe csak be kell pötyögni a mért adatokat!

Kosárméret

Persze a helyzet közel sem ilyen egyszerű, hiszen mind a mell alatti méret számozása, mind a kosárméretet jelölő betűk országonként változnak, de a lent látható táblázatok segítségével könnyen kiigazodhattok ezen a téren is.

Kosárméret jelölése országok szerint

Mellalatti méret jelölése országok szerint

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások