Étel+Ital

Csirketorta sütőtökkel és kelbimbóval

2665

Hozzávalók: ( 6 személyre)

80 dkg csirkemellfilé
15 dkg reszelt trappista sajt
1 tojás
12 szelet bacon szalonna
10 dkg füstölt, főtt tarja vékonyra szeletelve
Só, bors

70 dkg sütőtök
50 dkg kelbimbó
4 gerezd fokhagyma
1 kis ág rozmaring
2 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin

Csirketorta

A csirkemellfilékből vastag szeleteket készítünk. A tojást sóval, borssal kissé felverjük. A sajtot lereszeljük. Egy kb. 25 cm-es mély, tűzálló tálat csillag alakban kibélelünk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a végük jócskán lógjon ki a tál peremén. Erre terítjük a tarja felét, meghintjük 2 ek. sajttal. A mellszeletek felét beleforgatjuk a tojásba, lecsepegtetjük, majd a tálba fektetjük szorosan lenyomkodva. Erre szórunk megint 2 ek. sajtot, rá a tarjaszeletek másik felét, rá 2 ek. sajt, erre a tojásba forgatott csirkemell másik fele, végül megszórjuk a maradék sajttal. Visszahajtjuk a túllógó szalonnaszeleteket, a tálat letakarjuk és 180°C-os sütőben kb. 45 percig sütjük. Ha túl sok levet ereszt, akkor óvatosan leöntjük a lé egy részét, és további 15-20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Köret

A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és kb. 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A kelbimbót és a fokhagymát megtisztítjuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, és 2 gerezd fokhagymával felaprítjuk. A forró olajban 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A kelbimbót enyhén sós, a maradék 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben 12-15 percig főzzük. A margarint felhevítjük, átforgatjuk benne a leszűrt, lecsepegtetett kelbimbót.

Tálalás

10 perces pihentetés után a csirketortát kiborítjuk a sütőedényből, tálra helyezzük, köré rendezzük vegyesen a kelbimbót és a sütőtököt. Tortaként szeleteljük.

Megjegyzés: Hidegen szendvicsnek, kirándulásra is alkalmas.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások