Divat

Bemutat a magyar divat

2698

A hétvégén megint Fashion Weekezni voltunk, idén másodjára, ezúttal a három nap alatt huszonegy tervező kollekcióját láthatta a közönség. A legnagyobb érdeklődés talán vasárnap volt, de a szakma képviselőin kívül nem nagyon tolongtak a nézők, s mi is ambivalens érzésekkel zártuk a hétvégét. A három nap alatt láthattunk kiemelkedően jó kollekciókat, amelyeknél tényleg látszott, hogy van elképzelés, fantázia, kreativitás, és mindez igényes kivitelezéssel párosul. De végignéztünk jó néhány olyan show-t is, amelyeket egyszerűen nem tudtunk hova tenni, hiányzott belőlük az ötletesség és az az elképzelés, jelmondat, motívum, ami összefogta volna a különálló kreációkat, és magukban a szettekben sem volt semmi különleges.

Coterie Studio

A pénteki első napon a Fashion Week a Coterie Studio bemutatójával vette kezdetét. Erős kezdés volt. A Coterie márkanév mögött az akkor még Könnyűipari Műszaki Főiskola néven működő intézményben tanult tervezőpáros, név szerint Martin Krisztina - öltözéktervező - és Schöff Mónika - cipőtervező - áll. A tervezőpáros pret-a-porter kollekciója került bemutatásra. Nekünk tetszett, minimalista stílus, merev szabásvonal, harmonikus színek és a hangsúlyos vállszabások tették különlegessé a ruhákat. A fazonokat a merev tartású kézelők és gallérok, valamint jellegzetes vállmegoldások jellemezték, de a nőies vonalakat is kitűnően hangsúlyozták.


Klikk ide a Coterie Studio kollekciójáért!

Szakos Kriszta

A Budapesti Műszaki Főiskolán végzett ruhatervező, Szakos Kriszta kollekciója kellemes meglepetés volt, igazi meleg téli szetteket láthattunk a kifutón. Az egész kollekciót a kötött kelmék uralták, lágy, laza és bő szabásvonalakkal. A ruhák nagyon kényelmesek lehetnek, hiszen a különleges, formabontó és bő szabásvonalak szabad mozgást biztosítanak viselőjüknek. A színeket bátran párosította a tervezőnő a kötött ruhák egymás fölé rétegezése során. Praktikus téli réteges összeállításokat alkottak a különböző kötött pulóverek, kardigánok és bolerók. A tunika- és pólóruhaszerű darabok leggings-szel és csizmákkal lettek párosítva.


Klikk ide Szakos Kriszta kollekciójáért!

Madream

A pénteki nap másik kiemelkedő márkája a Madream volt. A Madream által bemutatott játékos, de ugyanakkor nőies kollekció az Öltöző nevű boltban kapható. Érdemes benézni, mert a kollekcióban mindenki találhat neki tetsző darabokat, táskafetisisztáknak pedig kötelező. A Madream szettjeihez játékos és igényes kivitelezésű táskák párosíthatóak, mint például egy serpenyőt és tükörtojást formázó kör alakú táska, vagy egy vasaló formájú retikül, de a sushi kedvelők sushis táskát is vehetnek.


Klikk ide a Madream kollekciójáért!

EXP

A vasárnapi első bemutatón az EXP nevű márka kollekcióját láthattuk. Nem csak divatbemutató volt, hanem egy táncos performance-szel egybekötött show is. A szetteket a ModArt francia divatiskola végzős hallgatója tervezte. Az egész kollekciót áthatotta az extremitás és a pók mint motívum. Helyet kaptak a szettek között pókhálót idéző szoknyák és felsők. Egységes kollekciót láthattunk, a színek terén a fekete, a kék és a fehér domináltak, az anyagok közül pedig a tüll volt a jellemző.

Iványi Kriszta

A vasárnap látott kollekciók közül egyértelműen a Budapesti Divatiskolában tanult Iványi Kriszta szettjei tetszettek legjobban. A budapesti divatiskola hallgatójának kollekciója hordható, különleges, modern, nőies és kényelmes darabokat tartalmazott. A színek terén a púderrózsaszín, a lila és a szürke uralkodott. Az egész kollekció egy irányvonal köré épült, és a tervező még arra is figyelmet fordított - másokkal ellentétben -, hogy a lábbelik is passzoljanak az összeállításokhoz. A ruhák színével harmonizáló szürke és lila lapos talpú csizmák kerültek a modellekre, kötött vagy műszőrméből készült lábszárvédőkkel.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások