Étel+Ital

A keverőmesterek büszkesége

2700

Az Aen Metaxa története százhúsz évre nyúlik vissza, még 1888-ban alkotta meg egy ifjú látnok, Spyros, az ókori görög borkészítők nyomdokaiban járva. Az Aen jelentése örök, ez jól szimbolizálja mindazt, amit a Metaxa képvisel. A százhuszadik születésnap alkalmából szerte a világon lehetőség nyílik néhány ínyencnek a „Cask No 1” hordó tartalmának megkóstolására. A „Cask No 1” hordó, minden egyes cseppje több mint kétszáz különböző összetevő nyolcvan éve érlelődő blendjét tartalmazza, minden üveg Metaxa legalább egy-egy apró cseppet tartalmaz ebből a különleges folyadékból.

Az elmúlt években ezt a nedűt a Metaxa keverőmesterek felügyelték, ők vigyáztak rá, ezt a tiszteletteljes pozíciót ma Konstantinos Raptis tölti be. A százhuszadik évforduló alkalmából a jeles dátumra és az elmúlt évek keverőmestereire emlékezve 1888 darab különleges üveget töltenek meg a páratlan nedűvel.

Csupán 1888 szerencsés kóstolhatja meg az Aen nektárt, amely mély mahagóni barna színű és egy különleges, nemes francia Cristal de Sèvres üveg őrzi. Az üveg formáját az építészet ihlette, mégpedig az ókori görögök dór építészeti stílusa. A forma megválasztásával a tervezők elérték céljukat, hiszen egy időtlen formát, modern, de mégis a hagyományokat és a görög kulturális értékeket őrző üveget sikerült tervezniük. Az üveg további érdekessége, hogy egy húszkarátos arannyal bevont kupak zárja le. Aki megvásárolja az 1888 különleges üveg egyikét, az hitelesített oklevelet is kap róla, de minden egyes üveg sorszámmal és a keverőmester kézjegyével van ellátva.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások