Lélek

Rendetlenségben élni

2678

A körülöttünk lévő káosz - rendetlenség, szanaszét hagyott tárgyak - okoznak bármilyen problémát testünk energiaáramlásában? Mire utal az, hogy ilyen a környezetem?

A rend és a rendetlenség szubjektív dolgok. Férfi és női szemmel szintén vannak különbségek - ki mit tart rendnek, vagy mitől tűnik rendetlennek egy otthon illetve egy kuckó. Tartózkodjunk a sarkításoktól, túlzásoktól, nem kell feltétlenül mindennek mindig rendezettnek lennie, hiszen akkor kellemetlenül, kényelmetlenül érezhetjük magunkat. Biztosan te is jártál már olyan otthonban, amelyikben a házigazda minden energiáját a folyamatos rendrakásra, a le nem vehető tárgyakkal való gondoskodásra, precízen élükre állított dolgokra fordítja, és szinte megmoccanni sem mersz, nehogy összegyűrődjön alattad a vasalt ágytakaró. Ilyenkor feszélyezve, kellemetlenül érezted magad. De az ellenkező eset is kényelmetlen lehet amikor le sem tudsz ülni a vendéglátódnál egy tiszta helyre, mert mindenhol ruhák, el nem mosott poharak, elhasznált papír zsebkendő, valamikor használt tárgyak hevernek. A legoptimálisabb az arany középút.

A kialakított környezetünk, tárgyaink, melyek körül vesznek, bennünket sokat elárulnak, arról milyenek is vagyunk. A kedvenc holmijaink (képek, rajzok, fényképek, textíliák, könyvek, apró csecsebecsék, stb.) árulkodnak személyiségünkről, érdeklődési körünkről, elárulják milyenek is vagyunk. A saját magad rezgéseivel átitatott, kényelmedet, önmagadat szolgáló dolgok veled harmóniában vannak, és nem feltétlenül baj, ha nem a szekrény tetején egy dobozban tartod őket szépen elrendezve. Bizonyos tárgyaknak persze van pozitív rezgéseket közvetítő hatása, de azt gondolom ezt sem kell túl misztifikálni.

A feng-sui szerint berendezett, megtervezett, szép, elvileg egyensúlyt ígérő környezetben sem biztos, hogy megtalálod önmagad és a harmóniát. Te magad vagy minden problémád, boldogságod, sikered kulcsa. A szanaszét hagyott tárgyakat érdemes a helyükre tenni, hiszen, ha rend van az otthonodban, gondolataid, tetteid is rendezettebbek, mivel kölcsönhatásban vagytok egymással. Azt azonban könnyelműség lenne kinyilvánítani, hogy a széthagyott tárgyak bármiféle energiaáramlási problémát okoznának. Abban az esetben, ha káosz van a környezetedben, káosz uralkodhat el rajtad is akár érzelmi, akár fizikai síkon.

A környezetünkben a rend,  a tisztaság, rendezettség  igénye tehát kihat életünkre, életvitelünkre, energiáinkra. Jó érzéssel tölt el minket, biztonságot ad egy rendezett környezet, hiszen könnyebben megtaláljuk a dolgainkat, könnyebben megoldhatunk egy feladatot, ha minden eszközt rögtön megtalálunk, hatékonyabbak tudunk lenni mindenben és így nem érezzük azt, hogy az energiánk fogytán van. Úgy gondolom érdemes kipróbálnod, milyen érzés egy rendezettebb környezetben élni, egy fárasztó nap után hazamenni egy rendezett otthonba és onnan elindulni nap mint nap,  tenni a dolgunkat. A munkánkban, emberi kapcsolatainkban, karrierünkben, gondolatainkban is megnyilvánul a rend vagy a káosz.


Te is kérdezhetsz Hollós Tamás prána nagymestertől az info@cotcot.hu címen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások