Étel+Ital

Gyros Metaxaszószban

2670

Hozzávalók 2 személy számára:

1 db felkockázott mogyoróhagyma
Kevés étolaj
20 ml ötcsillagos Metaxa
200 g tejszín
1 teáskanál instantleves (ez Németországban olyan, mint a Maggie kocka csak por formátumban).
Gyros fűszer

Őrölt feketebors
Fekete olajbogyó felcsíkozva
Fetasajt felkockázva (mennyiség ízlés szerint)
2 adag elkészített Gyroshús
egy hagyma karikákba szeletelve

Elkészítés:

A sütőt száznyolcvan fokra melegítsük fel! A mogyoróhagymát olajon pároljuk meg, locsoljuk meg Metaxával, majd öntsük rá a tejszínt, és főzzük pár percig! Ezt követően adjuk hozzá az instant levesport, és ízlés szerint tegyük hozzá a fűszereket, majd a fetát és az olajbogyót! A húst helyezzük egy tepsibe, szórjuk rá a hagymakarikákat, majd öntsük rá a szószt, és az egészet tizenöt percre tegyük be a sütőbe!

Az elkészítés körülbelül húsz percet vesz igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások