Divat

Kötszer a kifutón

2655

Már korábban írtunk Bicséri Ágnes divattervezőről, aki a Lookrécia márkanév mögött áll, és bejutott a legjobbak közé a Goethe Intézet és az Eunic Berlin által fiatal divattervezőknek hirdetett versenyen. A legjobbak még október 18-án egy nagyszabású, Berlinben rendezett gálán mutatták be kreációikat, íme egy kis összefoglaló a gáláról és Ágnes szerepléséről.

Bicsérdi Ágnes és a többi résztvevő pár nappal a gála napja előtt érkezett Berlinbe, ahol folytak az előkészületek, és az utolsó igazításokat végezték a ruhákon. A verseny nagy figyelmet kapott Németországban, a világon számos adó élőben közvetítette az eseményt. Bicsérdi Ágnes a bemutató előtti napokban tucatnyi interjút adott angol és német nyelven, népszerűsítve ezzel saját márkáját és hazánkat.

A versenyen a zsűri inkább a hétköznapokban is hordható ruhákat díjazta, így Ágnes kreációi nem nyertek díjat, ám ennek ellenére profitált a versenyből, hiszen megkereste egy amerikai üzletember, aki Los Angelesben szeretné árulni darabjait. Érdekesség, hogy ez az üzlet csak ökológiai textilekből készült ruhákat forgalmaz, így nagy valószínűséggel a következőkben Ágnes ilyen anyagokból is tervez majd kollekciókat. 

A kollekció

A Lookrécia tervezője által a versenyre megálmodott kollekció négy ruhából állt. A ruhák szabásán és színén kívül igazán az anyaguk tette őket különlegessé, hiszen a ruhák az egészségügyben is használatos gézből készültek. A kreációk ezért is különlegesek, hiszen a géz egy új felhasználási módját kísérletezte ki a tervező az alkotás során. A gézt a kék, a fekete és a szürke árnyalataira festette be, mozgalmasságot és színt adva ezzel az egyébként fehér anyagnak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások