Divat

Izgalmas tél ...

2641

Nemrég megtudtuk, hogy a Mono Fashionben számtalan vendégtervező mutatkozik majd be a következő hónapokban, az üzlet többek között ezzel is szeretné segíteni a feltörekvő fiatal tervezőket.

Mi is a Mono Fashion?

A Mono Fashion 2007 decemberében nyitotta meg kapuit, és ettől kezdve ad otthont a divattervező és iparművész fiatalok munkáinak és saját márkás cuccainak. Az üzletben az a jó, hogy mivel sok-sok kreatív magyar tervezőtől árulnak darabokat ezért stílusban, anyaghasználatban, formavilágban igen széles skálán mozog a kínálat. Sok sajátos kis világ keveredik a falakon belül, hiszen kaphatunk a különleges szabással készült Nanushka, USE vagy Artista darabokat vagy bohókás szetteket a Je Suis Belle-től, de megvásárolhatóak még - a teljesség igénye nélkül - a Miju, a Nos., az Ingkay & Onssay vagy például a Tyra Clothing streetwear-es darabjai is.

Nemcsak ruhákat, de kiegészítőket is beszerezhetünk a Monoból, hiszen kaphatóak a Nubu és az Artista különleges táskái, s Anh Tuan elegáns darabjai is. A táskák mellett cipőket is forgalmaznak, válogathatunk például Hajdú Anett lábbelijeiből. A bolt mellett szól még az a nem utolsó szempont is, hogy így nem kell jó néhány designer boltba ellátogatunk szerte a városban, hiszen egy helyen válogathatunk mindenből.

Vendégtervezők a Mono Fashionben

Mint már a bevezetőben is említettük, októbertől a Mono Fashion új programsorozatot indított, mert nem csak a ruhák és egyéb kiegészítők forgalmazásával akarja segíteni a fiatal hazai tervezőket, hanem lehetőséget is szeretne biztosítani a feltörekvő designerek bemutatkozására.

A novemberi vendégtervező nem más, mint a színes, fiatalos, de kifinomult szetteket tervező Fóris Barbara, aki a saját Barbro márkaneve alatt tervez. A kollekciónak már az anyaghasználata is érdekes és izgalmas,  hiszen szívesen párosítja a rusztikus felületű, kézzel szőtt vagy kötött kelméket a természetes fonalakkal. A Barbara által tervezett szettek célja a hagyományok és a kézműves értékek megőrzése, természetesen egy mai fogyasztható, modern formába bújtatva.

Közös Mono Fashion és Je Suis Belle kollekció

Megtudtuk, hogy a következő hónapokban más különlegességet is tartogat a Mono Fashion a vásárlóknak. A Je Suis Belle márkanév mögött álló Kiss Tibi és Dévényi Dalma különleges karácsonyi kollekcióval jelentkezik, ez kizárólag a Mono Fashionben lesz kapható. A Mono és a Je Suis Belle közös karácsonyi kollekciója, nyolc-tíz női szettből áll, s a bohókás stílusú, de a megszokottnál letisztultabb darabok várhatóan december első felétől kerülnek majd a boltba. A ruhák anyagaikban és színeikben kissé eltérnek a tervezőpárostól eddig megszokottaktól, de különleges az ünnepi minikollekció azért is, mert a vásárlók egyedi ajándékot is kapnak a ruhák mellé, egy-egy egyedi divatképet, amit az ifjú tervezők készítettek, s amik évtizedek múlva feltehetőleg vagyonokat érnek majd.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások