Test

Mozdulj rá!

2633

Kiskoromtól kezdve szeretem azokat a videoklipeket, amiket nagyon jó, akár kevés gyakorlással is elsajátítható táncokkal illusztráltak. Azt hiszem az első ilyen élményem a Vogue-gal kezdődött, amit aztán azonnal megtanulva minden klubdélutánon elő lehetett adni. És ezzel nem voltam egyedül, az egész világ minden szalagavatón és iskolai rendezvényen előrukkolt egy-egy Madonna mutációval.

Madonna: Vogue

A popdíva híres kézmozdulatait ma is egy világ utánozza, sőt maga az énekesnő harminc év után is ugyanezt a koreográfiát adja elő a színpadon, amit a Paris is Burning című 1980-ban készült dokumentumfilm ihletett. Madonna 1996 óta Jamie Kinggel dolgozik együtt a turnéin, aki a világ egyik legismertebb koreográfusa, és aki Prince-nek, Christina Aguilerának, Shakirának és Celine Dionnak is dolgozik folyamatosan.


szólj hozzá: Madonna: Vogue

Janet Jackson: Together Again

Ha már a híres kézmozdulatokkal kezdtük, akkor elengedhetetlen Jacko húgának, Janetnek az If című klipben látható táncjelenete. Soha nem sikerült még pontosan megtanulnom. Az If-re sok évre rá egy újabb, táncban nehéz klip készült, hasonlóan komplikált jelenetekkel, ez a Together Again. Janet az egykori énekesnőként is ismert Paula Abdullal működött együtt dalának koreográfiájában, majd Tina Landonnal újított a Together Again klipben.szólj hozzá: Janet Jackson: Together Again


Destiny's Child & Missy Elliott: Bootylicious

A csajbandából kivált Beyonce önállóan is helyt áll a popszakmában, és koreográfiái szólóban ugyanolyan jók, mint azokat, amiket többedmagával adott elő. Mindezt Craig Smithnek is köszönheti, aki az idei Nike Dance Nu Soul tánckoreográfiát is összeállította.szólj hozzá: Destiny's Child: Bootylicious


Justin Timberlake: Like I love you

Justin már az N'Syncben is megmutatta tánchoz való kötődését és fantasztikus mozgását, és mindez szólókarrierjében sem változott meg. Koreográfiáit Marty Kudelka készíti, aki egyben az énekes háttértáncosa is, és aki a fiúbanda Girlfriend című videoklipjében is megmutatta koreográfusi tehetségét. Azt azonban nem tudjuk, hogy legújabb táncmutatványát, amiben egy női tornadresszben és körömcipőben táncol ki rendezte, az biztos, hogy Beyonce egyik háttértáncosát alakítja egy vicces videoklipben.


szólj hozzá: Justin Timberlake: Like I love


Aki megunta már azt, hogy a tévé előtt ugráljon és folyton bénázzon a pause gombbal, hogy megfelelően elsajátítsa a mozdulatokat, az most még beállhat, és megtanulhatja az alapokat a Nike Dance Nu Soul segítségével a fitnesz termekben.

Neked melyik tetszik jobban? Milyen táncot tanulnál meg szívesen?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások