HotCot

Divat és tradíció

2614

Divat témakörben igazi csemege a Kiscelli Múzeum kiállítása, melynek címe Divat és tradíció. A tárlat anyagát képek és tárgyak alkotják a kihaló mesterségek és a kortárs tervezők műhelyeiből.

A Pesti divat a rendszerváltás után tematikájú kiállításával a Kiscelli Múzeum a MaDok-programhoz csatlakozik, amely célul tűzte ki, hogy kiválogatja és összegyűjti a múlt jelentős értékeit. A magyar divat központja mindig is Budapest volt, így kötődik a múzeumhoz a tárlat.

Láthatunk fotókat, filmeket divatbemutatókról és interjúkat tervezőkkel, megismerhetjük a rendszerváltás utáni színes magyar divatot. Olyan kortárs élvonalbeli tervezők munkáival találkozhatunk a kiállításon, mint az Artista, az Aquanauta, a Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka és a Use. A kortárs tervezők mellett kiváló mestereket - cipészt, kesztyűst, művirágost, kalapost, női- és férfi szabót, ortopéd fűzős és kötszerest, valamint ingkészítőt - is bemutat a tárlat. A kiállítás most az érdeklődőket várja, később pedig hasznos gyűjteményévé válik a jövő nemzedéknek.

A tárlat megtekinthető 2008. november 14. – 2009. január 14. között, a múzeum hétfő kivételével 10-től 16 óráig tart nyitva. A Kiscelli Múzeum, a III. kerület Kiscelli utca 108. szám alatt található, megközelíthető a Kolosy térről a 165-ös busszal, vagy a Bécsi út felől a 17-es villamos Margit Kórházi megállójától.

A programot a Metaxa is ajánlja!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások