Test

Trendi táncok oktatója

2615

A Nike Dance Nu Soul trendi táncórák egyik Master Trainerével, Szabó Tímeával, azaz Timesszel beszélgettünk el.

Hogyan indult a karriered?
T.: Tizenvalahány éves koromtól folyamatosan táncolok. Oroszlányi vagyok, később pedig Szombathelyre jártam főiskolára, és ez idő alatt jelentkeztem egy budapesti tehetségkutató versenyre. Mivel itt nagyon jól teljesítettem, konkrétan megnyertem a versenyt, így felfigyeltek rám, és már akkor munkaajánlatokkal kerestek meg. Ahogy elvégeztem a főiskolát a fővárosba költöztem, és fitnesz termekben kezdtem el aerobicot és táncot tanítani. Egyik teremből a másikba jutott a nevem, és a tanítás mellett is aktívan táncoltam tovább. Később aztán kongresszusokra is elhívtak, majd a Nike Dance Nu Soul trendi tánc tanítására is megkértek. Elvállaltam.

Aerobicosnak vagy táncosnak tartod magad?
T.: Tinikoromtól kezdve táncolok, koreografálok, műsorokat készítek, és emellett szorosan jelen van az aerobic is az életemben.

Van példaképed?
T.: Elég összetett a válasz, mert a tánc minden mozzanatához kapcsolódik egy példakép. Az amerikai Megatánc műsorában Mia Michaels koreográfus az egyik, aki a tánc minden területén helyt áll. Blake McCain a másik, aki szintén ebből a műsorból ismert, ám mint versenyző. Rengeteget tanultam a bátyámtól, Szabó Tamástól, akit itthon a Megatáncban lehetett látni. Lakatos Jánost pedig mint táncpedagógust tisztelem, mai napig hozzá járok jazz órákra.

Mióta és mit tanítasz pontosan?
T.: Három éve tanítok aerobicot, dance aerobicot, kondi alakformáló órákat, mellette pedig a hip-hop nu style és ragga jam táncórákat tartok.

Milyenek a visszajelzések a Nike Dance óráiról?
T.: A Nike Dance Nu Soult nagyon jó tanítani, mert ez az a tánc, amiben nincsenek határok, ám mindezt átadni másoknak nagy kihívás, főleg azért, mert itthon valamiért félnek az emberek a hip-hop műfajától. Nehéz és hosszú a Nu Soul, ezért tartottam attól, hogyan fogják venni az akadályokat a táncolni vágyók. Hála az égnek nagyon pozitívak a visszajelzések, és mivel erősítéstől kezdve a koreográfiáig minden van benne, így mindenki megtalálhatja az órán belül a maga kedvenc részeit.

Mit tanácsolsz azoknak, akik kifordulnak az órákról, mert úgy érzik, ezt nem tudják megtanulni?
T.: Az első órán láttam, hogy mi a helyzet, és mivel felkészültem arra, hogy sok olyan tanítvány lesz, akik még nem tanultak táncolni, így tudtam, hogyan vonjam be őket az órába. Lebutítottam minden mozdulatot, és óvatosan adagoltam a további lépéseket, közben mindvégig figyeltem arra, éppen milyen arcot vágnak. Arra törekedtem, hogy sikerélményük legyen, és ez mostanra ki is alakult.

Mi lesz, ha mindenki elsajátította a táncot? Készültök valamire?
T.: A Nu Soul óra közben is sokan kérdezik meg ezt, és csak azt tudom mondani, amit nekik is, hogy ha ezt végigcsináljuk, igényük lesz erre az edzésformára, és később bármilyen más tánciskolában helyt tudnak majd állni. Mindenképpen csak nyerhetnek ezzel. A Nike Dance Nu Soul órák lezárásaképpen februárban tartunk egy rendezvényt, gálaest-szerűen, ahol újból felelevenítjük a táncot és mindenki, aki ezt megtanulta az országban egyszerre adja majd elő.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások