Szépség

Kedvenc maskaránk

2612

Gondoltunk egyet és összeszedtük, ki mit ken magára, meló előtt, hogy szebb legyen. Meglepő, de semmi különös.

Timi

Ha sminkről vagy lakkról van szó, akkor csakis Chanel jöhet szóba. Sokáig mást használtam, de a szempillaspiráloktól amiket addig használtam árpák nőttek a szemhéjamra és sokszor égtek, így áttértem a tényleg pusztán 2.000 Ft-tal drágább Chanelre. Még a boltba sem megyek le szempillaspirál nélkül, mert kábé öt szál szempillám van és ha nincs rajtam úgy nézek ki mint akit kemóznak. Mivel lakkot általában egyet veszek egy évben, így abból sem sajnálom megvenni a 6.000 Ft-osat. Lakkot általában sötét lilát vagy vöröset használok és körülbelül kéthavonta maximum két hétig van rajtam. Imádom. Lehet alázni, megértem, sőt hozzá is szoktam, mert Zsófitól rendszeresen megkaptam egy időben, hogy idejöttem vidékről oszt már Chanellel kenem magam. Igen, lehet, hogy nem épp a legjobb tulajdonságokat tanultam el anyámtól. Az bőrömre kényes vagyok, örököltem egy bőrbetegséget, ami gyerekkoromban sokszor előjött, így csakis olyan krémeket használok amik gyógyszertáriak vagy nem tartalmaznak illóolajokat meg parfümöket meg minden mást amitől viszketek. A választásom emiatt esett a Clinique-re (13.000 Ft), amivel az arcomat ápolom és nagyon bevált, mellesleg mivel félévig jó, ezért egy évben kétszer vásárolok ilyesmit szintén. Egyéb testrészeimet pedig csakis Sanatopic (1000 Ft körüli) nevű gyógyszertárban kapható hidratálóval kenegetem, ami gyorsan fogy és kevés helyen kapható, így az otthonomhoz közeli gyógyszertár patikusaival egyezkedve előrendelem a krémeket. Tusfürdőt pedig az Yves Rocherban veszek, mert nagyon jó minőségűek és különleges illatúak. És megérdemlem a Chanelt is meg a többit is, jó?

Lilla

Én naponta használok szempillaspirált, hiszen vékony számat értelmetlen lenne hangsúlyozni, helyette inkább kék szememet és hosszú pilláimat emelem ki. Szóval szempillaspirált minden nap használok, nem túl drága márkájút, de rendszeresen cserélem, mert egy nem összeszáradt kefével és festékkel sokkal szebben és könnyebben lehet festegetni a szempillákat. A másik alap a szemceruza és a szemhéjpúder, fekete ceruza és szemfesték, szerintem a sötét füstös sminkkel lehet a legjobban hangsúlyozni a kék szemeket. Szájfényem, pirosítóm, alapozóm nincs. A számra néha kiszáradás ellen Labellot kenek, alapozóra szerencsére nincs szükségem - legalábbis én így gondolom - a pirosítóval pedig nem tudok bánni.

Henci

Nekem a favorit a szempillaspirál. Ha valami amúgy is nagy, hát legyen még nagyobb! Mivel eredetileg szőke vagyok, a pilláim máig azok, a szempillafestés már mindennapossá vált, úgy tizenöt éve. Gimis éveim alatt ezt olyan szintre fejlesztettem - mármint annyira rutinossá vált -, hogy reggelenként, amikor elaludtam és rohantam a buszra, tükör nélkül, gyalog-galopp közben festettem ki a pilláimat. Máig hajlamos vagyok rá, hogy tükör nélkül mázoljak, ha muszáj. Kedvenc szempillamaskarám a L'oreal double Extension. Ezt nem lehet még itthon kapni, ezért a Duty Freeben szoktam megvenni az éves adagot, két darabos kiszerelésben, mert úgy olcsóbb, harminc euro. A másik kedvenc a csillámpor! Persze az első találkozásom a csillámporral kicsit meredekre sikerült, mert hogy annyira eltúloztam hogy a szemhéjamon, az arccsontomon, még a dekoltázsomon is csillámpor figyelt. Egész éjjel hallgathattam, hogy "Láttad, hogy csillog az a csaj?!" - megjegyzéseket. Jó, néha tényleg nem tudom hol a határ. Nem szeretek sminkelni, de alkalmanként, akár negyed órán keresztül is festegetem a szempilláimat. A lakkozás is rendszeres, havonta egyszer-egyszer, abból Miss Sportyt használok, mert bár olcsó, de nagyon jól fed és vicces színei is vannak, a kedvencem a PVC-piros, ez, ha elkezd lepattogni, pont olyan, mint az ovisoké vagy az ukrán prostiké. Szeretem.

Orsi

Pfh, nekem nincs ilyen. Amúgy Henci, én is szőke típus vagyok és a szempilláim szőkék. Ami alap, az a szájfény és a szempillaspirál, ezek, ha a sarki boltnál messzebb megyek, tuti vannak rajtam. nincs kedvenc márkám, mert szeretek mindig újakat kipróbálni vagy, mert még nem találtam meg az igazit... A szempillaspirálból eddig egy vízálló Clinique volt a legjobb, ahhoz többször visszatértem. Szájfényt mindig variálom. Ami a leghatásosabban szépít szerintem, az a pirosító, de ebből sincs kedvenc márka. A pirosítóval viszont az a baj, hogy magában nem lehet csak úgy feldobni, ahhoz már alapozni/púderezni is kell, vagyis full smink. Ja, egy régebbi fixációm volt a korrektor, mert a szemem mindig nagyon karikás meg táskás, de ezzel annyi a macera, hogy inkább megtanultam elfogadni ezt a szépséghibát. Egyébként meg nincs az a smink, amit ha reggel felrakok, legkésőbb délutánra ne ugyanúgy nézne ki a szemem, mintha egy hete nem aludnék, úgyhogy felesleges az egész felhajtás. Szintén a karikás szem miatt nem festem inkább a szemhéjamat sem, tiniként vadul sminkeltem, de mára leszoktam róla. Azért még így is eltöltök fél-háromnegyed órát a tükör előtt minden reggel. Szerintem amúgy a legjobb smink a kipihent fej és a szép, egészséges, napbarnított bőr.

Zsófi

Csak az alapok. Szempillaspirál télen-nyáron, ahogy Orsi mondja, a sarki boltnál messzebb mindenképp, mert szőke szempillákkal az ember nyusziszemű, ha nem festi ki. Nyáron semmi más. Télen púder, mostanában a L'Orealtól az ásványi alapozó, nagyon vékonyan, és pirosító. Ez utóbbi Body Shop. Az kell, még egy szétbőgött nap után is nagyjából arcot lehet varázsolni ezzel a kettővel. Pont a hetekben próbáltam állatkísérletmentes, környezetbarát sminkcuccokat vadászni, de elég halovány itthon a kínálat. Találtam szempillaspirált, de csak vízállót, amit rühellek, mivel nem jön le, és egyszer azt mondta a kozmetikusom, abban az esetben használjak vízálló spirált, ha azt szeretném, hogy ötven évesen ne legyenek szempilláim. Szemceruza fekete, de nagyon ritkán kerül bevetésre. Van ezen kívül szemhéjpúderem kék és zöld, de szintén szökőévente egyszer landolnak a szememen. Körmömet nem lakkozom, csak nyáron a lábamon.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások