Test

Japán tapasz

2605

Azt hogy mit szedtünk már be, elmondtuk. Most azt próbáltuk felfedezni, hogy mégis mennyi olyan kütyü van, ami megkönnyíti az életünket. Állítólag. A teljesség igénye nélkül - lehetetlen vállalkozás lenne - összegyűjtöttük a - szerintünk - legnagyobb kamutermékeket. Nyilván számtalan olvasónk lesz, akik rá tudnak cáfolni arra, hogy ezek a termékek milyen remekül működnek. Várjuk az észrevételeket! 

Golyók

Elsőnek itt a mosógolyó, ami egy műanyag labda, benne négy különböző tulajdonságú kerámiagolyóval, amelyek elvégzik a mosást, mosópor és öblítő nélkül. Hogy hogyan? Az infravörös sugárzás felbontja a víz molekuláris hidrogén szerkezetét apró fürtökre melyek aktiválódnak és elősegítik a molekuláris mozgást, behatolási és tisztító erőt. A negatív ion sugárzás elősegíti a szennyező anyag tapadásának lazítását az anyagokon, így a szennyeződés könnyen eltávolítható mosószer nélkül. Kérdésünk csak egy marad: honnan jön az infravörös sugárzás? A kerámiagolyóból?

Aztán itt vannak a csikung golyók. Ha a tenyerünkben görgetjük, valójában a kézakupresszúra különleges változatát végezzük. A csikung golyók használatához megfelelő belső hozzáállásra van szükség. Tehát először mindenkinek magát kell meggyőznie a golyóterápia hasznosságáról, s csak azután várhat eredményt tőle. Ennyivel azt is elhiheted - és mint tudjuk a hitnek óriási ereje van -, hogy ha elég sokat imitálod a zongorázást az ujjaiddal, kinő a hajad. Minden tiszteletem az ősi gyógymódoknak, de mégis milyen orvosi magyarázattal szolgálnak arról, hogy ez a két zenélő golyó meggyógyít? Tény viszont, hogy görgetni kellemes őket.

Csak a talpamon át

Kicsit meglepődtem, amikor anyukám - ő hisz a természetben - egy pár tapaszt adott, amikor gyomorrontásom volt, hogy azt ragasszam a talpamra éjjelre, és reggelre jól leszek. Nos, nem ellenkeztem, mégiscsak egészségügyis, hát rátapasztottam. Reggelre olyan fekete lett a fehér tapasz, hogy azt hittem magát a szurkos poklot szívta magába az anyag, de nem. Állítólag az az én méreganyagom volt. Mármint, ami a testemben leledzett. Aha. Mint kiderült, ez is infravörös sugárzást bocsát ki magából: a termékben lévő féldrágakő a legjobb minőségű japán turmaline, amely negatív ionokat és infravörös sugarakat sugároz. Na, tessék. 

Lábfürdő

Aztán itt van a nagy botrányt kavart, ionizáló lábfürdő. A lényege, hogy egy speciális lavórban lábat kell áztatni. Sárgaréz- és rozsdamentes acél-elektródákat használ. Lábfürdőként használva megtisztítja, kiegyensúlyozza és erősíti a bioenergiákat - az életenergiákat, amik a test folyadékaiban találhatóak! Ez az energia az az elektromágneses erő, amelyet a testünk belsejében tárolva sejtjeink használnak fel. Sokan bedőltek a csodának, hiszen elszíneződött a lábvizük, tehát látták a mérget, ami távozik a testükből. Tudományos magyarázata a dolognak, mármint az elszíneződésének, hogy a készülékben az elektróda vas, ami a klórral reakcióba lép, s ekkor vas klorid keletkezik. Az elektróda kopása során jön létre az elszíneződés.

Gépek

A méregtelenítésben hatalmas a potenciál, majdnem az összes termék erre megy rá, ilyen a spa bambuszöves méregtelenítő gép is. A gép úgy néz ki, mint egy defibrillátor, csak épp nem tappancsok, hanem egy bambuszöv van a végén. A leírás a következő: a méregtelenítő övet kapcsold magadra, s az öv használatának hatására a víz energia ionokra - negatív és pozitív - bomlik szét. Ezek az aktív ionok a véráramon keresztül jutnak a szervezetbe, feltöltve azt negatív ionokkal. Egy komplex biokémiai reakciót követően a testben az ion szint megemelkedik, ezáltal megnő az energiaszint, elősegítve az enzimek működését. Körülbelül harminc perc használat elég ahhoz, hogy a szervezetből gyorsan és biztonságosan távozzanak a méreganyagok. Megveszed több mint száz ezer forintért, és fél óra múlva már jól is vagy.

A mágikus mágnes

Nos, mágneses karkötő, mágneses fülbevaló és mágneses bugyi. Nem vicc tényleg, vannak ilyenek, és segítenek a nehéz napokon. Négy darab 2500 Gauss erősségű beépített mágnes van a bugyiban, ami jJavítja az oxigénellátást, csillapítja az alhasi fájdalmakat, így csökkenti a menszi zavarait, sőt, rövidíti is a menstruáció lefolyását. Ezen kívül felgyorsítja az anyagcserét, és jót tesz az emésztésnek.

Az ágyba is elhelyezhetsz mágneseket, biztosan jót fogsz aludni. Vagy nem. Vagy-vagy. A babazo.hu-n olvastam a következő szakértői kérdés-feleletet: "A feleségem tizenhat hetes terhes, és most olvastuk, hogy a mágneses ágybetét káros hatással lehet a magzatra! A terhesség elejétől használja a betétet, tehát egész idő alatt azon aludt. Kérem, írja le erről a véleményét!" Az orvos válaszolt: "Szerintem a "mágneses ágybetét" teljességgel közömbös, hatástalan, biztosan nem árt." Szóval közömbös. Ennyi.

A fény gyermekei vagyunk

Sólámpát már minden sarkon lehet kapni, annyira jó, hogy az egész várost ezzel világítják be, tényleg majd minden utcai árusnál beszerezhető. Sajátos színterápia, ami pozitívan hat a testre és lélekre, természetesen ez is ionokat bocsát ki, szó szerint a levegő vitaminjait, így olyan levegőt produkál a lakásunkban, amilyen a hegyekben van. Na, de mégis hogyan? Cseréli az elhasznált oxigént frissre?

A gumi is jó

Találtunk jingjang wellness karkötő elnevezésű gumigyűrűt is, ami segít összegyűjteni a számunkra fontos negatív ionokat. Már megint ezek a fránya ionok. Ez egy olyan csuklópánt, ami pár éve nagy divat volt, minden cég erre nyomtatta a reklámszlogenjét, és sokan hordták is sajnos. Attól függően, hogy a te ion egyensúlyod milyen szinten van, a termék az ion egyensúly zavarai által okozott tünetek megszüntetésében segíthet. De ugyanilyen hatásos lehet néhány befőttes gumi csuklóra húzása is, csak vigyázzunk, ne szorítsa el a vérkeringésünket. 

A baj nem az átveréssel van, sőt talán nincs is átverés, hiszen arról van szó, hogy sok pénzért sokan gyógyító hitet vásárolnak. Ez is valami.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások