Lélek

Csússz át a kapun!

2606

Mindannyiunk számára evidens, hogy évezredek óta a különböző istenekbe vetett hitek, legendák, mitológiák tartják egyben az egyes kultúrákat, közösségeket. Az öt világvallás a hívők életét és történelmét nagy mértékben befolyásolta és teszi még ma is, pláne azokban a régiókban, ahol a vallás különbözőségeiből fakadóan a lakosok nem tudnak dűlőre jutni. A közösségtől az egyénig mindenki hisz valamiben, de minimum istenfélő, még ha nem is feltétlenül tartja be valamelyik vallás előírásait. Az biztos, hogy a vallások olyan meghatározott rendszerek, amik megválaszolják a természetfeletti erők létét és az Isten, istenség létét, megmondják, hogyan viszonyuljunk az istenségekhez, a szent dolgokhoz, más emberekhez és a világhoz. Minden vallás előírja azt is, milyen erkölcsi rend szerint éljünk, hiszen magyarázatot adnak arra, mi a jó és mi a rossz. A hit szót általában valamilyen vallásban való hitnek hisszük, és aszerint értelmezzük, pedig sok esetben a hit maga nem pusztán azt jelenti, hogy elfogadjuk valamelyik istenség és vallás létezését. A hétköznapi értelemben vett hitnek fontos szerepe van az életünkben, hisz nélküle nehezen vagyunk képesek hosszú távon boldogulni.

A hétköznapi életben elengedhetetlen, hogy higgyünk valamiben, főleg önmagunkban. Ez a mindennapokban úgy nyilvánul meg, hogy elhisszük, hogy mi bizonyos dolgokat, ügyeket gond nélkül el tudunk intézni, hosszú távon pedig hiszünk abban, hogy céljainkat meg tudjuk valósítani. Mindehhez szükséges a megfelelő önismeret, ám azontúl az önmagunkba vetett hit is lényeges feltétele sikeres és kiegyensúlyozott életünknek. Ezt a legnehezebb megvalósítani. A magasabb rendű létezésben való hit erőt adhat a mindennapokban arra is, hogy magunkra figyeljünk, és a kudarcokat, fájdalmakat a hit segítségével dolgozzuk fel. Tulajdonképpen az egyén boldogulása érdekében mindegy lehet, hogy ki miben hisz, milyen vallás szerint éli a mindennapjait mindaddig, amíg azzal nem okoz kárt másokban, és semmi törvénybeütközőt nem tesz. E tekintetben mindegy, miben hiszünk.

Ebből kiindulva tehát nem is szeretnénk felülbírálni mindazt, amit most leírunk, egyszerűen csak szeretnénk ismertetni azt, hogy a világvallásokon kívül számos olyan egyéb misztikus dolog van a világon, amiben hihetünk, ha akarunk vagy tudunk. Összeszedtük kedvenceinket.

11:11

A Lótusz Szív felébresztése program összefügg a számmisztikával is egy kissé, hiszen ahogy ők írják: a 11:11-es 8-as kapuja a legfontosabb kapunyitás a 11:11 1992-es első Átjárójának megnyitása óta. Így a tizenegy óra tizenegy perc a legfontosabb dátum azoknak, akik hisznek a nyolcas kapuban, illetve az összes többi kapuban is, melyek az évek során megnyílnak, és elvezetnek az örök szeretethez. 1993-ban a Csillagokon túli Szeretők belépési pontját élték meg, ami az Igaz Szerelmet nyitotta meg. Bevallom nehezen tudtam kiigazodni abban, miért is hisznek ebben, és pontosan miben is hisznek, de azt gondolom, hogy a lényeg az igaz szeretet és elfogadás, a Lótusz virágra hegyezve. A módszerük szerint bizonyos időpontokban a Földön megnyílnak a kapuk, amik a csillagokba, és egy másik világba visznek. A kapunál megjelenteknek szerepük van ebben, egyesek csak úgy átkelhetnek a kapukon, míg mások a kapu őrzőjének szerepét is választhatják. És ha kételkednénk abban, hogy ez létezik, íme egy tapasztalat:

" Az aktiválás után kb 3 héttel történt, hogy Univerzális Energiát közvetítettem egy  kedves barátom számára, amikor azt vettem észre, hogy a szívközpontomon keresztül a Lótusz Szív energia is elkezdett áramolni. Az Univerzálist az ember a 6-osán keresztül továbbítja, ettől határozottan elkülönülve, tisztán érzékelhetően és spontán kezdett átcsatornázódni az új energia, egész más minőségű, szinte éteri  finomságú, a 4-esemen. Próbáltam letelepíteni  a barátom számára a szobájában, de azt az információt kaptam, hogy ez a fajta energia emberi hordozó nélkül instabil, az is bizonyította, hogy mindannyiszor elenyészett és szétesett, ahogy rögzíteni szerettem volna bárhová."

A nyolcas kapu már tavaly kinyílt, így páran átcsúsztak azért, hogy felébresszék a Lótusz szívet. Ennél jóval egyszerűbb és átláthatóbb valódi hittel is találkozhatunk, akár egy ember személyében.

Braco

A híres horvát segítő, Braco már a nyugati országokban is sikeres, a vele való találkozón több ezren vesznek részt rendszeresen. Egyedülálló tehetsége abban rejlik, hogy a segítségére szorulókat egy pódiumról nézi. A kommunikáció mindössze ennyi közte és a rászorulók közt, egy szó sem hangzik el, és az emberek mégis a legcsodálatosabb dolgokat élik át attól, hogy Bracót nézik. Többen betegségekből gyógyulnak meg attól, hogy nézik, és ő ezt viszonozza, elfojtott érzelmeik szakadnak fel, és a nehéz élethelyzetükben megtalálják a megoldást. Braco soha nem ad interjút tévében, rádióban vagy újságokban, innen kapta nevét: Szótlan Látnok. Mára több videokazetta és DVD is bemutatja és igazolja a látnok képességeit, ám ezzel szemben a vele való találkozás ingyenes, vagy épp csak a terembérlet miatt szükséges egy csekély belépőt fizetni. 

A horvát látnok racionális, üzleti szemmel tekintve tökéletesen kitalált figura. Valaki, aki nem beszél, nem diagnosztizál és nem hallgat meg másokat, csak áll és néz, fantasztikus biznisz. Mivel ő nem tesz semmit, ezért nincs mit megcáfolni, így aztán bárki aki melegséget érez vagy épp remegni kezd hatására netán nem történik vele semmi, akkor sem róhat fel semmit Bracónak. Sőt, még azok fényképeit sem hajlandó megfogni, akik nem tudnak elmenni a vele való találkozásra.

Tévés gyógyítás

Sokan emlékszünk még Gyurcsókra, aki a televízió képernyőjén keresztül gyógyította a mindenféle testi-lelki bajokkal küzdő nézőket. A szakállas Gyurcsók a komoly eseteknek tűnő pácienseit már saját rendelőjébe hívatta, mert valamilyen speciális úton lehetett csak ott meggyógyítani az illetőt. Hogy átverés volt-e  vagy sem, azóta sem tudni, és igazából, ha egyvalaki meggyógyult az évek alatt, akkor már megérte. Azok, akik a problémáikkal hozzá fordultak, pusztán annyit kaptak, nézzenek egy pontra a tévén és szóljanak, ha érzik. Én azóta sem tudom, bevallom, hogy mit kellett volna érezniük, és mindig nagyon sajnáltam azokat, akik tőle vártak bármilyen csodát. Mert néha valóban nem marad más, mint a csoda az életben és hiába fohászkodunk, nem jön.

Az a helyzet, hogy Gyurcsókot, Bracót, Ómarát és minden más egyéb furcsaságokat, vallást, hitet mi termelünk ki. Mi vagyunk azok, akik vagy viccből vagy valódi hitből a segítségüket kérjük, és ők mindig készen állnak arra, hogy látnoki képességekkel egy jobb világot mutassanak. Ezek a furcsa hitek tükrözik csak igazán azt, hogy mindegy miben hiszünk, a lényeg az, hogy tudjuk, ha hiszünk, megoldást találunk a bajainkra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások