Közösség

Apokalipszis most?!

2604

A vég eljövetelét csekélyke életem során rengeteg embertől hallottam megjövendölni, ki így, ki úgy látta az elkerülhetetlent. Van, aki az ufókra sózza a dolgot, van, aki gigantikus meteort vár, de van, aki a soron következő jégkorszakban hisz, de az Isten általi ítélet sincs kizárva sokak szerint. 2000-ben egyszer már vártuk, akkor nem jött. A következő dátum 2012. december 21-re van kitűzve, sőt több könyv is jelent meg ezzel kapcsolatban! Mindezt az ősi maja hitre építve, nukleáris holokausztot jövendölve, amikor egy kozmikus energiahullám megtisztítja a Földet. Érdekesen hangzik, nem?

Az emberek nagy százalékának eszébe sem jut az a lehetőség, hogy az apokalipszis nem fizikai dolgot takar. Lehet nincsenek ufók, és akkor is “hoppon maradhatunk”, ha nem jön egy meteor sem. Mi van akkor, ha a világvége egy szellemi síkon folyó dolog? Ha belegondolunk, nem tűnik hihetetlennek, elég belenézni a hírekbe, vagy hallgatni a rádiót. Háborúk, gyilkosságok, merényletek, politikai harcok, de sorolhatnám bőven napestig. Az emberek a saját, és a közelükben élők lelkét ölik meg. A kultúra és a műveltség hanyatlóban van, a hazugság mindennapossá vált, az emberek semmiből jött névteleneket bálványoznak és valóságshow-kat bámulnak esténként, majd egy könyv helyett valamilyen csili-vili bulvárlapot szorongatnak a kezükben. Logikus nem? Ehhez hozzáfűznék egy idézetet, amit nem rég találtam:

“Véleményem szerint az apokalipszis… Elsődlegesen spirituális élmény, és csak másodlagosan valamilyen külsődleges katasztrófa. Az Őrtornyok kapui… Mentális építmények. Amikor kinyílnak, nem fizikai világba eresztik be (a Sátánt), hanem a tudatalattinkba… Az apokalipszis olyan mentális transzformáció, amely be fog következni, vagy éppen most van folyamatban, most, az emberi faj kollektív tudatalattijában.” (Donald Tyson – Az énokhi apokalipszis)

Szerintem elgondolkodtató “lehetőség”, hiszen a világ nagy változásai mind szellemi alapokon nyugszanak, elég az Istenben való hitre gondolni…

Ti melyiket választanátok?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások