Lélek

Hétköznapi őrültségek

2587

Felmászni a szőnyegporolóra a lakótelepen, mint gyerekkorunkban. Az mp3 lejátszódban futó számmal együtt énekelni az utcán, és kuncogni a megdöbbent arcokon. Kitalált szavakat mondani (szúnyogbunda, szőrmebajnokság). Esőben nevetve futni, viharban hazabiciklizni. Egyszerre öt részt megnézni a kedvenc sorozatodból. Harmadjára is meghatódni az Amélie csodálatos életén. Belemosolyogni reggel a tükörbe. Félóráig igazgatni a hajadat egy találkozó előtt, amire nem is annyira akaródzik elmenni. Bejárni az összes boltot egy „olyan” cipőért. Legurulni egy füves dombon.

Órákon át állni a fa alatt várni, hogy a fennragadt kiscica lejjebb másszon, hogy felmászhass a legfelső, téged is megbíró ágra, és elérd a kis dilist. Aztán végignézni, ahogy megint feljebb mászik, rimánkodni, csalogatni, kihívni a tűzoltókat, anyázni, hogy nem hajlandók kijönni, felhívni az állatvédőket, anyázni, hogy nem veszik fel. Tovább várni. Már majdnem feladni, amikor jön egy akrobatikus fiatal fiú, kecsesen felugrik a fára, megrázza a felső ágakat, miközben te másodmagaddal állsz a fa alatt egy kifeszített pokróccal, amelynek a közepébe belepottyan a cica. Megbizonyosodni, hogy jól van az ijedséget leszámítva, hagyni, hogy elfusson és odabújjon az anyukájához, aki már régóta ott nyávog a közelben. Örülni, és azt érezni, hogy volt értelme az estédnek.

Azt hinni, hogy semminek semmi értelme. Hinni, hogy minden mindennel összefügg. Szörnyülködni, hogy mások milyen dolgokat tartanak érdekesnek. Meglepődni, hogy nem tartják érdekesnek, amit nagy hévvel mesélsz. Ráparázni a holnapra. Ok nélkül fecsattanni. Sajnálkozni az elmúlt dolgok felett. Elfelejteni, hogy emberek vagyunk. Megutálni önmagadat. Megszeretni önmagad.

Folytatni ezt a listát.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások