HotCot

Vér, szex, gyilok - holy sh!t

2591

Jazzhiphop vagy hiphopjazz? Egyiksem. Bár, ha emlékeztek még azokra a koncertekre, amikor együtt üvöltöttük az Utolsó Lemezlovas sorait, hogy "Elnézést kérek, ha valakit megbántottam volna, tudod, soha nem voltam én bébi rossz kissrác", akkor lehet ,hogy ezek a kategóriák jutnak eszetekbe a Jazzékielről. Most szakadjatok el az emlékektől és készüljetek valami sokkal komplexebb, új hangzású élményre. 

November 22-én egy különleges teátrumban, a Bábszínházban lehettek fül- és szemtanúi ennek a változásnak. Ez az első könnyűzenei esemény a közel hatvan éves színház történetében. A koncert rázós benső utazás, szerzői önvizsgálattól a bestiáriumon át a Könyvek Könyvéig. A színpadon megelevenednek a különböző komédiák és rémtörténetek szereplői. Valaki felköti magát, valakit felkötnek, a jazz-zenészek meg rock'n'roll-t játszanak. Vér, szex, gyilok, némi önmarcangolás és jófajta révület. Lesz vetítés és egy kis színház - azért bábjátékra persze ne számítsatok... A szeánszon a Jazzékiel ötös fogatához Görög Dániel (trombita), Schunk Márton (cselló), Pásztor Ákos (szaxofon), Hegyi Dávid (zongora) és Szabó Réka vezetésével egy vonósnégyes csatlakozik.
Gyertek, ha mertek, mi ott leszünk!

Hogy mire számítsatok, ha zene és Jazzékiel? A második, holy Shit című albumon az eddigieknél még hangsúlyosabb szerephez jut a zongora, a hangzásvilág pedig hegedű, trombita és szaxofon szólamokkal gazdagodott. A szövegekben hömpölygő indulatok, sikoltó hisztéria, karcos irónia és finom humor keveredik. A zene búskomor melankólia, elfojtott feszültség, táncos ritmusok és harmonikus jazz-blues témák izgalmas egyvelege. Az albumon megelevenedő világ lakói egyszerre hátborzongatóak és kacagtatóak. Csalók és megcsaltak találkozása a nagyvárosi éjszakában és lidérces hajnalokon.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások