Test

A lány, aki körbetáncolta a világot

2600

A sportszergyártó Nike azon reklámja, amiben egy lány egy hangfal előtt táncol, világhírnevet hozott a táncosnak. Az algír származású Sofia Boutella azonban nem ott szerepelt először. 

A fiatal lány a reklámfilmet követően vált világhírűvé, sokak szerint ő testesíti meg az álombéli táncos karriert, hisz Madonna Confession Tourjának vezető táncosává nőtte ki magát a Nike reklámig fel nem fedezett, egyedi mozgású Sofia. Az 1982-es születésű lány Párizs arab negyedéből küzdötte fel magát idáig, igen kemény munkával. Klasszikus baletten nevelkedett még Algériában, majd ritmikus sportgimnasztikát tanult, később családjával Franciaországba költöztek, és tizenhét évesen már egy sportiskolában folytatta tánctanulmányait. Később alakult ki sajátos stílusa, melyhez leginkább a hip-hop műfaj köthető.

Karrierjének első állomásán egy neves francia táncversenyt nyert meg, melynek következtében vezető koreográfusokkal dolgozott együtt. 2005 januárjában a Nike profilt váltott, és célzottan az újonnan kialakuló, női sportok szerelmeseit célozta meg ruháival és cipőivel. Még ebben az évben a sportszergyártó cég felkérte a táncoslányt, hogy segítsen kialakítani, és megszólítani a Nike új női irányvonalának célcsoportját. A kampányban a lány személyiségéből és mozgásából fakadó dinamizmusra és nőiességre fektették a hangsúlyt, amit kiválóan közvetített Sofia Boutella. A reklám a cégnek és a táncoslánynak egyaránt meghozta a sikert, s míg a Nike azóta is minden évszakban jobbnál jobb kollekciókkal segíti a jógázni, táncolni, futni vágyó nőket, addig Sofia körbetáncolja a Földet.

Különleges egyéniségével meghódította a világot - még hazánkba is látogatott egy koreográfia erejéig -, tehetségét a világon mindenhol elismerik. Ő a legkeresettebb táncokos egyike, Madonna első számú táncosa - még a Hung up és Sorry videoklipjeiben is szerepelt. Nem csak az épp válófélben lévő popcsillaggal dolgozik azonban együtt, hanem Rihannával, Jamiroquai-jal és Mariah Carey-vel is. Sofia mindenkit tűzbe hozott, és közvetve megmozgatta az egész világot. Segítségével trendibbé, nőiesebbé vált a Nike összes, nőknek szánt kollekciója.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások