Divat

Húzz PVC-t!

2550

Bár nemrég írtunk a Bioruhák című cikkünkben arról, hogy a PVC mennyire káros... A H&M például nagy harcot vívott a beszállítóival, hogy ne gyártsanak ebből az anyagból még táskákat se, nemhogy nadrágokat, de most nem ez a lényeg. A divatban az egészségességet, az ésszerűséget és a praktikusságot sokszor legyőzi a trend és az esztétika (bár nem tudom közületek mennyien tartják esztétikusnak a fényes csőnacikat).

Hogy a PVC káros, vagy sem, azt most hagyjuk, a fontos, hogy a divatban egyre nagyobb teret kapnak a fényes fekete anyagból készült leggings-ek. Kate Moss már 2007-ben ilyen nadrágban fesztiválozott Glastonbury-ben, Rihanna is egy ilyen leggings-et viselt a Much Music Awards-on, de Mary Kate Olsenen is láthattuk már a nacit. Magazinok divatösszeállításaiban is egyre többször tűnik fel, most például itt.

Tény, hogy egy ilyen nadrághoz jó lábak és jó nagy adag bátorság kell (vagy egy hosszabb fazonú felső, amely ápol és eltakar).  De a fényes leggings-eknél minden csak a párosításon múlik. Tény, hogy eléggé vad darab a csillogó, fényes nadrág, de ha egy nem hivalkodó hosszabb felsővel vagy ruhával párosítjuk, akkor biztosan nem leszünk közönségesek. Nemcsak a felső, de a cipő választással is vigyázni kell a PVC leggings-ek esetében, semmiképpen ne húzzunk tűsarkú hosszú szárú csizmát, mert közönségessé válhatunk, inkább egy magas sarkú cipellővel, télen pedig egy bokacsizmával párosítsuk.

Sajnos, ha itthon akarsz vásárolni ilyen leggings-et, akkor csak valamelyik sexshopban találhatsz. De interneten több helyen is rendelhettek csillogó tapadós nacit, például itt és itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások