Divat

Mrs. Obama gardróbja

2528

Véget ért az amerikai elnökválasztás, az amerikaiak megválasztották első fekete bőrű elnöküket Barack Obamát, így felesége, Michelle Obama lett az első fekete first lady, akinek most nagyító alá vesszük öltözködését a kampány során hivatalos eseményeken viselt ruhái alapján.

Az új first lady 1964-ban született Chichagóban Michelle Robinson néven. Michelle végzettségét tekintve ügyvéd. Barack Obamával 1992-ban kötött házasságot, majd 1998-ban és 2001-ben megszületett két közös lányuk, Malia Ann és Natasha. Michelle a kampány alatt végig férje mellett állt és támogatta őt, de gyermekeit sem hanyagolta el, a kampánynapok közé szigorúan családi estéket is beiktatott. 

Klikk.

A Barack Obama politikai karrierje miatt Michelle is reflektorfénybe került, s persze személyisége és karrierje mellett az öltözködése is nagy figyelmet kapott. Elég nehéz dolga van a mindenkori first lady-knek, hiszen sokféle elvárásnak kell megfellenie, az emberek szeretnék, ha egy elnökfelséghez illően konzervatív, de újító is legyen, és szettjein érzékelhetőnek kell lennie saját stílusának és személyiségének. Szinte lehetetlen ennek az összes elvárásnak megfelelni, de  Michelle jó úton halad, hiszen nagy népszerűségnek örvend a first lady, kritikával nem sokan illetik öltözékeit. Népszerűségét az is mutatja, hogy 2006-ban az amerikai életmód és divatmagazin, az Essence a "Világ huszonöt leginspirálóbb nője" közé választotta, de 2007-ben már a Vanity Fair "Tíz legjobban öltözött ember" listáján is szerepelt. Stílusát sokan Jacqueline Kennedyhez hasonlítják, hiszen magabiztos és letisztult. Idén, 2008-ban felkerlt a People magazin "Legjobban öltözött nők" listájára is.

Milyen igaza is van a People magazinnak ebben, hiszen a kampányról készült képeket végignézve nyugtázhatjuk, hogy Michelle öltözéke minden helyzetben kifogástalan, visszafogott, de mégis alkalomhoz illő.

Michelle kedveli az élénk színű, akár nagy, elmosódott virágmintákkal díszített kosztümszerű ruhákat, ezeket általában brossokkal, virágokat formázó kitűzőkkel dobja fel, vagy elegáns gyöngysorral. Kiegészítőként öveket visel előszeretettel, az övvel általában a derekát hangsúlyozza, mint ahogyan az most divatos is.

A kosztümökön kívül lazább eseményekre szívesen húz szűk farmert, hozzá passzoló lezserebb felsővel, felé pedig kardigánt kanyarít. Megfigyelhető, hogy a kardigánokat úgy viseli, hogy csak a legfelső gombot gombolja be, vagy ott tűzi össze egy brossal. A farmer-kötött kardigános összeállítást balerinacipőval párosítja, de néha elegánsabb ruháihoz is szívesen vesz lapos talpú cipőt, ez elég szokatlan, és újító, de mindenképpen divatos.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások