Lélek

Boldogság..?!

2514

Mostanában egyre jobban foglalkoztat,hogy vajon mit is értünk-e szó alatt? Mi az igazi jelentése? Egyáltalán tudjuk,hogy mi ez az érzés? Vagy éreztünk már ilyet? Keresem a választ, és nem találom…

Többen azt mondják boldogok, de ha megkérdezed őket, hogy mit értenek ez alatt, nem tudnak rá válaszolni. De valamiért mégis irigylem őket. Lehet, hogy nem tudják mit jelent, és nem tudják szavakba önteni, de mégis érzik! Mostanában hiába törekszem rá, és hiába keresem, én nem találom a Boldogságot! Lehet, hogy ez pont azért van, mert ennyire kutatom? Mások szerint törekedni kell a boldogságra, de van akik szerint egyszer csak megtalál. Én kipróbáltam mind a kettőt, de egyikkel sem jött a várva várt siker. De miben is kell megtalálni a boldogságot vagy mi az ami boldogít?

Életem rövid pályafutása alatt egyszer éreztem olyat, ami lehetne a boldogság definíciója. Többször azt hittem boldog vagyok, de csak most döbbentem rá, hogy egyszer voltam igazán, őszintén, önzetlenül boldog. De csak akkor ébredtem rá, amikor véget ért. Én tényleg hiszek abban, hogy az ember társas lény, és hol máshol találná meg a boldogságot, ha nem egy társban?!

De mi van akkor, ha megtalálod a tökéletes embert arra,hogy boldog légy? És mi a helyzet akkor, ha valamiért a külvilág nem támogatja a boldogságotokat?
Vajon fel szabad adni azért a másikban rejlő csodát, mert a környezetünk a boldogságunk ellen szónokol? Tapasztalatból mondom, hogy egyik ember káromló szava se ér annyit, hogy mindezt feladjuk! Ha valakiben végre megtaláljuk a boldogságunkat, akkor nem szabad hagynunk, hogy bármilyen tényező megfosszon minket tőle, mert különben éjszakákat ülünk végig, és azon gondolkozunk, hogy miért hagytuk elmenni…Majd a végén rájövünk, hogy az időt nem tudjuk visszaforgatni, és csak magunkat tudjuk okolni azért,mert elengedtük az oly sokáig keresett boldogságot és azt az embert akivel együtt megtaláltuk és talán sose találjuk meg viszont…


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások