Test

Segíts magadon, a rezgés is megsegít!

2498

Úgy érezzük eljött az ideje, hogy hozzáértő segítséget nyújtsunk nektek, hisz annyi kérdésünk van egészségre, lélekre, életre vonatkozóan. Megkerestem Hollós Tamás prána nagymestert, aki az én fejlődésemet is egyengeti, ossza meg velünk mindazt, amit a mindenki számára elérhető útról tudni kell, hogy meséljen az energiákról és a gyógyításról, s hogy mostantól mindenben a rendelkezésetekre álljon. Ismerjétek meg állandó szakértőnket és válaszadónkat.

Hogy kerültél kapcsolatba ezzel a természetgyógyászati vonallal, amivel most foglalkozol?
Hollywoodi történet ez. Mikor még sportolással foglalkoztam, és valami baj történt a közelemben, sérülés, fájdalom, akármi, akkor öntudatlan módon kézrátétes módszerrel elkezdtem kezelni az embereket. Jóval utána a nagymesterem mondta, előző életeimben eltöltött gyógyítói szerepeimből megmaradt emlékek vezettek erre, de mikor először találkoztam a technikával, természetesnek tűnt. Mintha mindig is tudtam volna. A sok sok energetikai ágazat közül kiválasztottam egyet, ami megtetszett, és elkezdtem vele foglalkozni, kezdetben a párom unszolására, mert mint minden rendes férfi, eleinte azt mondtam, ez hülyeség, ez nem létezik, mert nem mérhető, nem bebizonyítható. Aztán elkezdtem tapasztalni, és rájöttem, ha nem is mérhető, de tapasztalható és érezhető, ez vezetett arra, hogy próbáljam magam tovább képezni. Szerencsémre rátaláltam vagy rám talált a tibeti nagymesterem, aki maga mellé vett, és elkezdett tanítani. Sok sok tanulás előtt vagyok még.

Te mi vagy? Energetikai gyógyító? Tibeti gyógyító? Orvos? Természetgyógyász?
Annak ellenére, hogy a természetgyógyász titulust kissé lejáratták az elmúlt időben, mivel nyugaton minden pillanatok alatt kifejezetten anyagiassá válik, elveszíti fő motívumát, de mégis természetgyógyásznak vallom magam. Természetes módozatokon keresztül gyógyulnak az emberek. Az én segítségem sokszor egy pozitív energia, egy lelki eredetű behatás, de mind táplálkozásban, a mindennapi cselekedetekben való segítséget is nyújtok, természetes életmódot segítek visszaállítani, tehát természet-gyógyász vagyok.

Milyen főbb módszerekkel dolgozol?
Az ajurvéda és a holisztikus szemléletet tükrözik. Az ajurvéda azt mondja, minden okozat valamilyen okra vezethető vissza, és általában nem az okozatot, hanem az okot keressük meg és kezeljük, mert ahogy ezt megtaláljuk és rendbe tesszük, megszűnik az okozat, azaz elmúlnak a tünetek. A holisztika pedig mindig a teljes embert nézi. Nem azzal foglalkozunk, hogy valakinek a lába fáj, a lábfájásból visszavezetve az egész embert nézi, az energiarendszeren keresztül próbál olyan változtatásokat végezni, miknek következtében a lába is meggyógyul majd. A probléma gyökerét kell megtalálni, azt megszűntetve a szervezet öngyógyító mechanizmusa mindent rendbe tesz.

A különböző energetikai ágak alapjaiban ugyanazok?
Nincs új a nap alatt. Van egy energetikai rendszer, egy nagy halmaz, és minden technika ebből a halmazból veszi ki a saját magának legjobbnak ítélt dolgokat, de nincs két különböző energia. Az energia az egy, de persze az erősségek és a lokalitások lehetnek különbözőek. Mindegy, hogy csinek nevezzük vagy kínek vagy pránának vagy felettes valaminek, univerzális erőnek, egyről beszélünk.

Jellemzően kik járnak hozzád és miért?
Nem lehet jellemző kategóriákat felállítani. Van, aki azért jön, mert kiábrándult az akadémikus orvoslásból, van, aki azért, mert meghasonlott, van aki azért, mert beteg, de nem tudja miért, és van, aki azért, mert beteg, és tudja, hogy miért. Többnyire testi panaszokkal érkeznek, mert általában akkor még nem tudják, hogy a fizikai jelek hátterében lelki gondok állnak. Amíg az ember él, addig van lehetősége, hogy javuljon. Ha nem is az, hogy az aktuális betegségébe ne haljon bele, mert lehet, hogy az már annyira előrehaladott, de mivel a buddhizmusban az újjászületés elvét valljuk, meg tudjuk oldani, hogy a következő életébe már ne vigye tovább az adott problémát.

Sokáig kíséred egy-egy ember útját, s a cél ugye az, hogy az illető épen és egészségesen megálljon a lábán. Sokan jutnak el erre a szintre?
A legfontosabb mottó, hogy "jó dolog az embereken segíteni, de még jobb dolog megtanítani őket, hogy hogyan segíthetnek saját magukon". Az igazi feladatom olyasmi, mint egy útjelző táblának. Egészen addig, amíg az ember nem képes elindulni, tovább haladni a számára megjelölt úton, addig ezt különféle kezelésekkel segítjük elő, de ha elindult, már csak időnként kell egy kis plusz energiát adni. Ekkor már tudja, hogy ne okozzon magának problémákat, betegségeket, ekkor már egészséges életet tud élni, hiszen a problémákat magunknak okozzuk. A kiváltó ok lehet a szomszéd, de ha nem veszem fel az ő negatív energiáit, akkor nem jön létre bennem probléma.

Van olyan pillanat az életben, amikor az ember energetikailag 100-on van? Mikor minden jó és tökéletes?
Van, nagyon leegyszerűsítve azt mondhatnánk, a születés előtti pillanat ez, amikor éppen megszületne a baba, akkor van százon, mert a születés traumája a két agyfélteke működését eltolja egymástól, a kiegyensúlyozott működés pedig a harmónia alapja. Születés után kicsit lejjebb esik az ember rezgése, és innentől ez folyamatos mozgásban van. Ha a kettőt sikerül szinkronba hozni, kiegyenlíteni, akkor megint elértük a tökéletes állapotot, a százas szintet. Amikor valami negatív dolog történik velünk, ebből a százból veszítünk. Ha a száz százalék olyan, mint egy húsz fokos szoba, akkor a negatív rezgés olyan, mintha ebben a szobában kinyitnák az ajtót, amin betódul a hideg levegő. Elkezdesz fázni, majd becsukják az ajtót, és szép lassan visszafűtöd azt magadnak. Ha megoldható. Ha azonban az a negatív dolog komoly kárt okozott, akkor beteg leszel, és már a húsz fokban is fázni fogsz. A saját öngyógyító rendszerünk azért alapvetően rengeteg mindent képes kijavítani, elraktározni, eldugni, ezért képes visszaállítani a rezgést a negatív hatás előtti megközelítő szintre.

Tudatosan lehet a rezgést emelni, tudatosan lehet a negatív hatásokat nem figyelembe venni, nem beengedni, és akkor nem tud lejjebb esni a rezgésszint. Egy jó szinten rezgő ember nem betegszik meg, mert a kórokozók, betegségek lent rezegnek, ha a százból indulunk ki, akkor olyan húsz és negyven között. Ha viszont folyamatosan veszítünk a rezgésünkből, ha olyan dolgokat eszünk, ha olyan dolgokat iszunk, olyan emberekkel beszélgetünk, olyan gondolatokat nevelgetünk, olyan helyeken vagyunk, amik elvesznek a rezgésünkből, akkor egyre lejjebb érünk, és ha belépünk abba a rezgéstartományba, ahol a kórokozók, betegségek működnek, már könnyen és azonnal megbetegedhetünk. Minél lejjebb mész, annál nagyobb esélyed van rá, hogy beteg legyél, de ha tökéletes rezgésed van, ha rendben vagy a világgal, ha mindent elfogadsz és a rossz dolgokat kizárod, egyszerűen nem leszel beteg.

Hol jelenik meg először ez a hanyatlás?
Először a mentális rétegekben, megjelenik valamelyik külső aurarétegben, onnan lassan beesik a fizikai testbe és végül betegségként manifesztálódik. Meg lehet oldani ekkor is, de ez a legnehezebb. Elhárítani eggyel könnyebb, de a legkönnyebb be nem engedni ezeket egyáltalán. Ha meg már ott van, akkor fel kell ismerni hogy hol van, megfelelő energiát kell oda közvetíteni, hogy meg tudjon oldódni, ki tudjon rezegni belőled.

Érdekes, amit a saját bőrömön tapasztalok a kezelések és a fejlődés során, hogy alapvetően lusták vagyunk egyedül tovább menni. Nem teljes életmódváltásra van szükség, de ráfordított időre és tudatosságra mindenképp, s ezer okot találunk arra, hogy ez miért nem fér bele a napi rutinunkba.
A lustaságot belénk nevelték, hiszen folyamatosan abban élünk, hogy bármi bajunk van, bekapunk egy gyógyszert, és minden meg van oldva. Nem arra tanítottak minket, hogy foglalkozni kell a bajainkkal, hanem arra, hogy gyorsan tüntessük el a látóterünkből, de ettől persze nem a probléma oldódik meg, csak annak fizikai manifesztációja, az energetikai diszharmónia. Sajnos sokáig tart, amíg az embereknek ez leesik, s elkezdenek tenni magukért. Pont emiatt jellemzően azoknak az embereknek sikeresebben megy ez, akiknek komolyabb bajuk van, hisz egy trauma mindig könnyebbé teszi a változást. Ha nincsen semmi oka, akkor nem változik, csak ül tovább, és néz ki a fejéből. A trauma figyelmeztet, hogy baj van - ez érzettel jár, megijedek, s akkor már akarok változtatni, mert félek attól, ami van.

Ha valakinek ilyen nagy traumája van, például rákos, a kórházi kezelést te kiváltod vagy kiegészítő kezelést adsz?
A természetgyógyászat mindig csak kiegészítő kezelést adhat az akadémikus orvoslás mellett. Annak ellenére, hogy ez utóbbi az egykori természetgyógyászatból alakult ki, mégis az elsődleges gyógyászati irányvonalnak tekintjük. Lehetőség szerint az orvosokkal párhuzamosan segítünk abban, hogy a kezelések mellékhatásait feloldva vagy a mentális területek stimulálásával könnyebben megoldódjanak a problémák. A gond alapvetően az, hogy a kórházi orvoslás felosztotta részekre, szervekre az embert, márpedig így nem lehet megközelíteni, csak egységként személhetünk valakit. Ha elkezdjük egy ember szemét gyógyítani, azt a területet, a negatív rezgést eltoljuk valamelyik irányba, pedig az egész testnek harmóniában kéne lenni. Mindegy, hogy ezt fizikálisan vagy mentálisan vagy energetikailag értjük, a cél akkor is a harmónia. Ha a harmóniába belenyúlunk, valamilyen mellékhatás lesz. Nem véletlen, hogy a komoly, nagy betegségekből felépülő embereknél mellékhatásokat, járulékos betegségeket tapasztalunk sokszor.

Tehát a természetgyógyászat jó utókezelési mód lenne.
Tökéletes. Össze kéne hangolni a kettőt, az lenne az ideális.

Elképzelhető, hogy valaha bekerül a kórházi kezelések közé az alternatív út is?
Igen, erre egyre több jó példa van, már Magyarországon is van egy-két olyan intézet, ahol a természetgyógyászat kapcsolódik a normál gyógyászathoz. Ahogy kezd elmosódni a kettő közti éles partvonal, egyre működőképesebbé és elfogadottabbá válik majd, ha nem kiáltanak sátánt az alternatív gyógymódokra. Sajnos azonban ott a probléma, hogy egy jó dolog valamilyen pénzügyi okokból eltolódik valami felé. A másik nagy baj, amit a tanítványaim között is látok, hogy ha engem valaki megkeres egy testi vagy mentális problémával, akkor megtanítok neki egy technikát, amivel saját magát és másokat is tud kezelni. Az egoizmus azonban sokakat oda vezet, hogy magával nem foglalkozik, hanem mást kezd el kezelni, mert ezáltal ő gyógyítóvá válik. Sokan ilyenkor saját problémáikat is átadják a másik, kezelt embernek. Magunkkal kell kezdeni mindig, mert olyan nincs, hogy valaki tökéletesen egészséges, valami javítani való mindig van, és először ezeket kell megoldani, magammal kell foglalkozni először, nem mást gyógyítani.

Hogy tud az ember hiteles gyógyítót találni, ha ebbe az irányba indulna el?
Ez nehéz dolog, bár úgy gondolom, minden kóklernak megvan a maga pozitív feladata. A legtöbb embernek pszichés problémája van, pszichoszomatikus betegségekben szenved az emberiség nagy része, és ilyenkor néha az is elég, ha egy kevéssé hozzáértő ad neki egy lökést, és ettől kijön a gödörből, amit saját maga ásott, de nem tudott belőle kijönni. Ennyi sokszor elég, és már el is indul az ember a saját útján. Persze van egy természetes kiválasztódás, ahol gyógyulnak az emberek, az megmarad, ahol nem, az eltűnik, bár a hivatalos engedélyt mindenkinek meg kell szereznie.

Mire számíthat valaki, aki eljön hozzád?
Egy gyógyulási folyamatban először negatív dolgokat tapasztalunk meg. Egy méregtelenítésnél is először rosszabbul leszek, csak utána kezdem jobban érezni magam. A természetgyógyászati módszerek legtöbbször tudati vagy testi méregtelenítést végeznek, olyan negatív blokkokat, vagy ezekből manifesztálódott fizikai problémákat pucol ki, amik a tisztulás során, az eltávozás során okozzák azokat az érzeteket, amiket akkor, amikor beépültek, tehát mindez eleinte nem feltétlenül kellemes. Ezek azonban nem tartanak sokáig, és örülni kell nekik, a fájdalomnak is, mert ami ilyenkor távozik, az már nincs többé.

Kell a hit a gyógyuláshoz az alternatív gyógyászatban? Sokan ugyanis azt mondják, ebben semmi tudományosság nincs, csak attól működik, hogy elhiszed.
A hitre alapvetően szükségünk van, nélküle nem lennénk képesek élni. De a kórházban ugyanúgy hiszünk abban, hogy az orvos meggyógyít minket, s a gyógyszerben is hiszek. Sokszor megtörténik, hogy hamarabb múlik el a fájdalom a gyógyszer bevétele után, mint azt a felszívódási idő leghamarabb lehetővé tenné. A természetgyógyászathoz is kell hit vagy legalábbis elfogadás. Akik nem hisznek és nem fogadják el, azok tudat alatt ellene is dolgoznak a gyógyulásnak, s természetesen nem fognak meggyógyulni.

Vannak bizonyos népbetegségnek nevezhető általános tünetek, amiket nem nevezünk betegségnek, inkább megtanulunk velük együtt élni. Ilyen a krónikus fáradtság, a kedvetlenség, a fejfájás, a hasmenés - amiktől vacakok a hétköznapok. Ezek normális dolgok, és tényleg megoldhatók vitaminszedéssel vagy észre kéne venni, hogy ez nem természetes állapot?
Azt mondta egy bölcs ember, hogy ép testben ép lélek. Egyik oldal sem lehet meg a másik nélkül. Szükség van a vitaminokra is, de annál is nagyobb szükségünk van arra, hogy energetikai harmóniában próbáljunk meg élni. Ha nincs vitamin, az rossz, mert bizonyos testi folyamatok nem megfelelően működnek. Ha azonban nincs energiánk, akkor semmi nem működik.

Ezt hogy tudom magamban fejleszteni?
Sajnos a legtöbb technika olyan, amit egyedül, mindenféle útmutatás nélkül nem tudunk elsajátítani, ezért legalább valamilyen információt meg kell szereznünk - könyvből, mestertől. Később ezek használhatók saját hasznunkra.

Nehéz rátalálni arra, ami az embernek működik, amiben el tud mélyedni.
Így van, és nagyon fontos, hogy az ember megtanuljon relaxálni, hogy saját magát meg tudja nyugtatni. Utána meg kell tanulni koncentrálni, különböző gondolatokra fókuszálni, hogy ne legyen kavargás a fejünkben, s végül meg kell tanulni meditálni, hogy képesek legyünk azt a már nem zagyva tudatot teljesen lecsendesíteni és kiüríteni, s a megfelelő gondolatnál maradni.

Mit kérdezhetnek tőled az olvasók?
Bármit. Mint buddhista azt mondom, nincs rossz kérdés, esetleg rosszul feltett kérdés. És nincs rossz válasz, legfeljebb meg nem értett válasz. Minden kérdést várok, akár életvezetésre vonatkozókat is.

Kérdezz bármiről mostantól az info_kukac_cotcot_pont-hu-n!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások