Divat

Babushka a fejre

2482

Most már tuti biztos, hogy divat lesz a nénisen fejre kötött kendő... Kendőt már évszázadok óta viselnek a nők vagy vallási okokból, vagy társadalmi szokások miatt, vagy éppen divatból. Érdekesség, hogy az angol nyelvterületeken a kendőt humorosan babushka-nak nevezik, amely oroszul nagymamát jelent. Az előző nénis kendőláz a hatvanas években volt, mikor is Sophia Loren és más olasz színésznők feltupírozott frizurájukat kendő alá rejtették, és hozzá hatalmas napszemüveget vettek fel.

Az egész mostani kendő-sztori a D&G 2008/2009-es őszi-téli kollekciójával és a márka plakátjaival kezdődött, ezeken láthattunk áll alatt megkötött kendőt viselő modelleket. Aztán a külföldi street fashionnel foglalkozó oldalakon is megjelentek a kendős lányok, és most meglepve láttam, hogy az olasz Elle magazin egyik etnós divatösszeállításában is helyett kapott. Nekem tetszik, és szerintem praktikus egy ilyen kendő, hiszen elrejti a kócos hajat, megvéd az időjárás viszontagságaitól, és feldobja a legunalmasabb szettet is.

Nektek mi a véleményeket, kötnétek kendőt, vagy maradjunk meg a jól bevált és megszokott nyakbakötős viselésénél, az áll alatt megkötött verziót pedig hagyjuk meg a vásárcsarnok kofáinak?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások