HotCot

RakPark! Vasárnap délutáni piknik a Duna parton

2481

Volt egyszer egy folyó, annak két partja, úgy hívták, hogy Duna part. Hajdanán köves volt, gyalogosok és lovak jártak rajta.
Ahogy telt-múlt az idő, kövei megkoptak, a lovak is eltűntek, új járművek vették át a terepet. Az emberek sem merészkedtek már oda két lábon járva, és lassan hátat fordítottak szeretett folyójuknak. Azóta már csak képeslapokról nézik, messziről fotózzák ezt a szép folyamot, de hogy más városokhoz hasonlóan közelről is élvezzék? Elvetik a gondolatot.

2008-ban viszont lezárták a rakpartot, és elkezdték a budai főgyűjtő csatorna építését. A lezárt szakaszokon egyből megjelentek a város lakói. Ki szerelmesen andalogva, ki napozva, ki kutyájával, babakocsival, görkorival, biciklivel, horgászva és futva, vagy csak a folyóra egy nagyot csodálkozva. Közben az autóforgalom máshova terelődött, a NATO-csúcs miatt még a pesti rakpart sem működött. A várt káosz elmaradt, Budapest lakói megoldották, hogy másfelé, máshogyan menjenek.

Tetszik ez az állapot? Használnád a Duna- partod?

Gyere 2008. november 2-án, a rakpart autóforgalomnak való átadása előtti utolsó vasárnap délután 3-kor a Batthyány térre!

Egy flashmob rövid idejére megmutatjuk a városnak és a világnak, hogy a Duna partjára szükség van, de nem úgy, ahogy eddig. Gyere el a családdal, barátokkal, szerelmeddel, ellenségeddel, görkoriddal, bicikliddel, kutyáddal, szobanövényeddel, pokrócoddal, kajával, akármiddel. Hozz tollast, frizbit, focilabdát, és csináljuk együtt azt, amit egy modern, haladó város vízpartján csinálnánk!

Kérjük, követeljük vissza a Duna-partot!

Szóval ez egy nagyon jó kis megmozdulat lesz:) Gyertek minél többen, terjesszétek az infót körlevélben, üzenőfalon, emilben, sms-ben... Figyelem! Ez nem csak biciklis esemény, így nem lesz bringaemelés sem, az autósokat is szeretettel várják, hiszen a Duna mindenkié. Csak nem úgy, mint most.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások