Divat

Köss masnit!

2473

A Lollipop Factoryban vettem egy egyszínű szürke pulóvert vagy kardigánt, nem is tudom minek hívják. Az egész felsőt csak a szabása és a ráerősített színes masni teszi különlegessé, de ez pont elég. Nézegetve új szerzeményemet a színes masnival, a masnikról kezdtem gondolkodni, hogy divat-e, hogy milyen tárgyak vannak, amelyek masnit formáznak, amiket masni díszít... Körbenézve örömmel tapasztaltam, hogy nagyon sok ilyen cucc van - táskák, cipők, órák, övek és a sort bőven lehet folytatni, gondoljunk csak arra, hogy gyakorlatilag évek óta nincs női bugyi minimasni nélkül.

Klikk a masnikért

A masni első virágkorát a rokokó stílus idején élte, ekkor még a férfiak nadrágszárait is masnik halmaza díszítette a nők ruhájáról, hajáról és cipőjéről már nem is beszélve. A századforduló női ruháin is fellelhető volt a masni mint díszítő elem, de sokkal visszafogottabban, mint a rokokó túlcicomázott világában. A húszas-, harmincas években sem szorult teljesen ki a divatból a szépen kötözött szalag, számos korabeli ruha övrészét díszítette vagy egyszerűen csak nyakba kötötték a hölgyek. Aztán a masni kissé háttérbe szorul, bár anyáink hajába gyerekkorukba számtalanszor került masni, és a férfiak is előszeretettel viseltek csokornyakkendőt...

Talán a díszítés melletti funkcionális szerepe, a rögzítés miatt nem tűnt el az évszázadok alatt a masni teljesen soha a divatból. Ma a masni, mint vicces, bohókás kiegészítő jelen van a kifutókon, de a street fashionben is, nézd meg a galériánkat, amiben néhány ötletes viselését gyűjtöttünk össze!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások