Test

A nők szexfüggősége

2472

A szexfüggőség nem csak a férfiak kiváltsága, akár kétgyerekes anyukák is szeretőket tartanak, és függőségüknek élve titkos másik életet tartanak fenn. Egyes pszichológusok szerint a női szexfüggőség valójában a szerelem és a szex függőségének határán áll, mert sok nő már akár az első szeretkezés után szerelembe esik partnerével. 

Női és férfi ügy egyaránt

A nők orgazmusát nemrég ismerték el, sőt, tudjuk azt is, hogy vibrátorral kezelték a női hisztériát, és lám mi lett belőle. A pasik ezzel szemben joggal onanizáltak a világba, prostikhoz jártak asszonyaik mellett, hisz férfiúi kötelességük létezésüktől kezdve az, hogy írmagjukat minél több helyre elszórják. Talán, amiatt tűri nehezebben a társadalom a nők fehérmájúságát, hogy alapvetően a férfiak alkották meg maguknak a világot, amiben a nőknek asszonysorsot szántak. Ha egy pasi minél több skalpot vadászik le, akkor jó fej, vagány, menő, sőt a Mocsok macsók meséi sorozatban láthattuk, hogy gyakorlatilag kötelező megcsalniuk feleségeiket. Ha egy nőt hajt a vére a szexre, akkor az kurva. Ne kerteljünk, tényleg ribancnak tartjuk azt, aki könnyen adja magát, nimfománnak, fehérmájúnak és egyéb jelzőkkel illetjük őket. Azért ribancság és ribancság közt is van különbség, hiszen akik valójában nem a szex örömeiért művelik ezt, hanem a róluk kialakított képnek akarnak megfelelni, akkor ez inkább szánalmas, mint menő. Ha ez beszippantja, akkor elnyeli a körforgás, és a szexek és partnerek száma szerint fogja értékelni önmagát. Ennek következtében később jóval nehezebben fog tudni komolyabb kapcsolatokat kialakítani az előítéletek miatt. Ez korántsem nevezhető szexfüggésnek. A szexfüggő nőknek van egy másik, titkos élete is, a felvállalttal párhuzamosan a nem bevallott, titkolt függőségüknek is élnek, sokszor károsan. Régen sokkal nehezebb lehetett az állandó kielégületlenségüket csillapítani, most az internet segítségével ez már jóval egyszerűbben megy.

Az internet is hibás

A brit akadémia egy kutatása az internetet teszi felelőssé a nők szexfüggőségéért. Akárcsak az alkohol-, és kábítószerfüggőség, a szexfüggőség is inkább a férfiakra volt jellemző egykor, az elmúlt évtizedben azonban megnőtt a nők száma mindenféle függőségekben. A brit tanulmány kimutatta azt is, hogy a szigetország női lakosságának egy-két százalékára lehet azt mondani, hogy szexfüggőségben szenved. A szakemberek szerint az internet terjedésével a szex jóval könnyebben elérhető, így a függőségben szenvedő nő hamarabb hozzájut a vágyott tartalomhoz, mint azt korábban tette.

Milyen a szexfüggő?

A fejünkben élő szexfüggő pasik enyhén kopaszok, alacsonyak, szemüvegesek, elhízottak, és a nyálukat csorgatják minden nő után. Nőben ugyanezt el sem tudjuk képzelni. A valóság az, hogy bárki lehet e cselekvés függője, sem pénz, sem hatalom, sem extra külső nem szükséges ehhez. Nem újdonság a szexfüggés, már a sztárok köreiből is lepleződtek páran, igaz, eddig még csak férfiak, akik csoportjára nincs külön szavunk, szemben a nőkkel. A köznyelv nimfománnak tartja azokat a nőket, akik sűrűn váltogatják partnereiket, és akik gyakran élnek nemi életet. A XIX. században már azt is nimfománnak bélyegezték, aki önkielégített, vagy megcsalta partnerét. A pasiknál a szexfüggőséget a pszichológia szatiriázisnak nevezi.

A szexfüggés valójában azt jelenti, hogy a szex túlzott szenvedéllyé, kényszerré és káros cselekvéssé válik, és egyáltalán nem olyan jó buli, mint azt gondolnánk. Az illető erről nem tehet, mert személyiségfejlődésének valamilyen sérülése miatt válik a testi örömök függőjévé, s a szex nem jelent számára kielégülést, mert ha lenne orgazmusa, akkor megnyugodna, lecsillapodna, ám mivel erre képtelen, ezért tovább hajszolja a szexet. Ehhez hozzásegíti a függőt még az is, hogy nem testi élvezetet kap, hanem másfajta igényt elégít ki számára szex, az uralás és birtoklási vágy igényeit. A testiség keresése és megélése elönti a teljes tudatát, más életcéljai háttérbe szorulnak, megszűnnek, hiszen minden energiáját a szexre koncentrálja. Képtelen igazán intimitást és kötődést megélni, ezért nincsenek tartós párkapcsolatai, lassan mindenki elfordul tőle. 

Abban az esetben, ha valaki szereti a szexet, viszonylag sűrűn is csinálja és elélvez, nem függő, még akkor sem, ha kívánja azt. A függőség akkor állapítható meg, ha az orgazmus elmarad és helyére féktelen vágy indul be. Meg lehet ezt fékezni, mégpedig testmozgással és önismereti csoportterápiával. Mindeközben érdemes úgy alakítani az új kapcsolatokat, hogy az embert ismerjük meg a másikban, ne pedig a nemi szerveket. Amennyiben valakivel már elszaladt a gépszíj, akkor a pszichiáterrel való beszélgetés segíthet a problémán.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások