Mi ez?

A kínai csodabogyó

2452

Nincs olyan ember, aki nem szeretne évtizedekkel többet élni, megőrizve fiatalságát és egészségét egyaránt. A hollywoodi sztárok, mint például: Madonna, Kate Moss vagy Liz Hurley, már rég felfedezték az Ázsiából származó goji-bogyó, más néven kínai farkasbogyó avagy lícium gyümölcs csodálatos hatását.

Ez a gyümölcs Kínából származik, és a Tibetiek állítása szerint:
• lassítja az öregedés folyamatát
• jó hatással van a szemre
• segíti a testsúly megtartását
• erősíti a szervezet ellenálló képességét
• táplálja a májat és a vesét
• pozitív hatással van az agyra, cukorszintre és vérnyomásra
• lassítja az őszülést és a hajhullást

Mindezek mellett vágyserkentő és termékenységet erősítő hatását is ismerték már évszázadokkal ezelőtt, ezen áldásos hatása mellett tizennyolc féle aminosavat, A, B1, B2, C és E vitamint, valamint huszonegy nyomelemet: vasat, cinket, magnéziumot, káliumot és kalciumot tartalmaz.

Széles körökben akkor vált ismertté, mikor egy angol táplálkozástudós elismerte a bogyó jótékony hatását, majd a Tesco piacra dobott egy termékcsaládot, amely kizárólag goji-bogyóból illetve goji-bogyós müzli szeletekből állt.Akik fogyasztják, általában szárított formában teszik vagy müzli tetejére szórják, emellett süteményekben is igen gyakran előfordul mazsola helyett. Azért is, mert az íze a mazsolát és a szárított papayát idézi, és csak nyomokban érezhető savanykás aromája.Kínában már régóta a gasztronómia részévé vált, és napjainkban különböző receptjei az egész világon elterjedtek.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások