Test

Gerjesztő lábak

2429

A fétisimádók zöme a meztelen vagy cipővel, csizmával ellátott lábakra egyaránt bukik. Igen, vannak olyanok, akiket egy női lábfej hoz lázba, annak szagolgatása, nemi szervvel való érintése okoz kielégülést.

Konvencionális izgatás

A női lábfej minden része az ujjaktól a bokáig szexuálisan izgató hatású, s ez nem újdonság, hiszen nem véletlen, hogy anyáinknak el kellett takarniuk bokájukat, térdüket és lábfejüket. Az ő korukban már egy boka villantása is felhívásnak minősült, és ha a történelemben tovább kutakodunk, láthatjuk, hogy Kínában minél kisebb volt egy nő lába, annál jobban kívánták őt. Ennek következtében úgynevezett lótuszlábakat faragtak már kislány korban. A lábfejüket összeszorították és eltörték, lábujjaikat pedig az alá feszítették, és összekötözték, hogy az ne nőhessen tovább. A kifejezés eredetét magyarázó legenda szerint egy ókori császár ágyasa szépségét jellemezte úgy, hogy "lába nyomán lótuszok nyílnak". 

A lábelkötés eredetét egy másik hagyomány Li Ju (937-978), egy korabeli fejedelemség uralkodója, híres költő, énekes és zenész, illetve kedvenc felesége, Jao-niang személyéhez kapcsolja. Eszerint Jao-niang azért kötötte lábfejét, hogy a férje által ajándékozott óriási lótusz (tulajdonképpen lótuszt formázó szerkezet) virágain táncolhasson. Kínában egyébként hagyományosan a kapcsolatteremtés legfőbb módja a kívánt nő lábának megérintése volt. Ennek kanonizált változata szerint a hölgy leejt valamit, imádója pedig ezt felvéve megérinti lábát. Ha ekkor a nő nem tiltakozik, az azt jelenti, hogy most már tovább lehet menni: át lehet ölelni, meg lehet csókolni stb. A kínai pornóművészetben is sokkal erotikusabbnak számít - és nagyobb tabunak - egy kötözött női lábat megmutatni, mint egy orális szexjelenetet. Ez a merő fájdalom s kínszenvedés az erotika nevében borzasztó lehetett, és így járni valóban csak tipegni lehetett.

Gerjednek a lábszagra

Ázsiában vannak olyan területek ma is, ahol egy meztelen lábfej látványa flörtöt jelent, így azt takarni illik. A lábfej immáron több mint ezer éve szexuális öröm forrása, és mint minden, ami szexuális, olykor ez is a végletekbe csap át. A lábfétisnek létezik klinikailag kóros formája, ha az illetőt öröm helyett stressz, idegesség és más pszichés elváltozások jellemzik az imádott tárgyat látva. Az ilyen típusú emberek függőek, és segítségre szorulnak. A lábfetisizmusnak más fétisekhez hasonlóan számtalan alfaja van. Vannak akik a láb bizonyos részeire gerjednek, a lábujjakra vagy a boka tájékára, vagy épp egy lábujjgyűrű,  bokalánc indítja be őket. Sokszor a lábfejen látható harisnya, zokni, esetleg cipő az oka a szexuális izgalomnak, bár ez utóbbi nem tekinthető a lábfetisizmus fajtájának. Akad olyan fétisimádó, akinek a puszta látvány is elég, de akad olyan is, aki kényezteti magát a lábfej nézése közben. Olyan esetről is írnak, akit a lábszag megérzése hoz tűzbe. Nem csak a férfiak kiváltsága a női lábfej szexuális játékszerként való használata, egyes nők lábujjaikkal és két lábfejük összeszorításával repítik gyönyörbe kedvesüket. A filmekben szinte alap, hogy a vacsoraasztal alatt a nő cipőjét levéve partnere ölét simogatja a talpával. Láttunk azonban egy elég gusztustalan pornójelenetet is két lánnyal, egy hüvellyel és egy lábfejjel, de gondolom nem vagyunk egyedül ezzel. 

A lábfej meztelen látványáról eddig csak tiszta állapotban beszéltünk, de meg kell említenünk, hogy egyesek a kifejezetten koszos lábakra, sáros talpakra, piszkos lábkörmökre indulnak be. A lábfej imádása keveredhet más fétiselemekkel is, a BDSM kultúrájából ismert kötözéssel, csiklandozással, szúrogatással, és viaszozással. Sokszor nem mindegy, hogy a lábujjaknak és a lábfejnek milyen a formájuk, az ujjak görbék-e vagy egyenesek, a talp elég puha-e vagy éppen érdes, széles-e vagy keskeny a lábfej, ki hogyan szereti. Akad olyan is, aki attól gerjed be, ha a hátán taposnak. Általánosságban a partner lábának imádása sok esetben szexuális kedvtelés, és bár sokak szemében visszatetsző, mégis normális.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások