Divat

Szép vagyok

2410

A már bemutatott USE és Nanushka mellett a Je Suis Belle kollekcióját is láthatta a közönség a Design Héten a Kortárs kifutón. A Je Suis Belle annyit tesz, "Szép vagyok", a név mögött pedig két tervező, Dévényi Dalma és Kiss Tibor áll, akik 2005-ben alapították a márkát. A márkanév kiválasztásakor a hangzás játszotta a fő szerepet. Diplomájukat 2007 nyarán szerezték meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem öltözéktervező szakán. Első kollekciójukat még 2005-ben készítették el, amelyet a Retrock Deluxe kezdett árulni, ma már a Mono Fashionben is kaphatóak ruháik. 2007-ben már az egyik legnagyobb hazai elismerésnek számító Év Fiatal Divattervezője díjat zsebelhették be a Fashion Awards-on.

Je Suis Belle a kifutón

A kollekció

Bár a fekete, akárcsak a USE-nál vagy Nanushkánál, itt is domináns volt, de előfordul a lilának két, a türkizkéknek pedig egy pompás árnyalata is. A ruhák szabása többnyire egyszerű a mostani kollekcióban, de számos fogás mégis különlegessé tette őket.

A kiegészítők terén először is odavoltam a kötött anyag-tüll párosítástól! Ennél két különbözőbb tapintású, tartású, textúrájú anyagot össze se lehetett volna párosítani, és az összhatás mégis tökéletes lett. Az is nagyon tetszett, hogy a laza kötött sapkáknak vad eleganciát kölcsönöztek a tüll masnik. A sapkák és a masnik mellett a másik különleges ötlet a palástos megoldás. A felsők hátsó része egy az egyben egy hatalmas anyagból készült, ami járás közben oldalra lebegett, akár csak egy palást, így elölről és hátulról egész más képet ölt a ruha - egy ilyet elfogadnék partyszerelésnek. Egy-két sortnak és nadrágnak is igazán különleges volt a szabása mégpedig azért, mert két féle anyagból úgy voltak kialakítva, mintha két nadrág lenne egymás fölé felhízva. A trükkös nadrágok mellett itt is láthattunk a kifutón mell alatt szabott ruhákat, redőzött anyagokat.

Az egész kollekció tökéletes, nem túl harsány színek - de végre színek - tökéletesen harmonizáló szabások, anyaghasználat és természetesen kreatív ötletek jellemzik az egészet! Innen nem tudjuk megmondani, hogy melyik darab is kellene mindenképpen, hiszen mindegyikben van valami különleges, valami szerethető, ami miatt vágyat formálnánk rá!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások