Közösség

Nálam így indul a munkanap

2412

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én reggel iszonyatosan lassan bírom összeszedni magam, és legalább 2 órára van szükségem a felkeléstől az indulásig. Nem új keletű dolog ez, mindig is így volt.

Történetesen most 8 óra 30 perckor kell kilépnem a lakásból ahhoz, hogy időben beérjek dolgozni, így 6 óra 30 perckor kelek a Miss You-ra. Na jó, nem is ez a pontos időpont, hiszen 29 percnél kezdődik a zene. Ez is ilyen "rossz" szokás, ami az évek során beidegződött, megannyi más hasonló dologgal. Például az első utam a konyhába vezet, ahol rögtön, még szinte csukott szemmel állok neki kávét készíteni, de előtte még az ágy mellett benyomom a gépet. Mire kész a kávé, és az első pisin is túl vagyok, az operációs rendszer feláll, így elhelyezkedem a fotelben, megnyitom a blogot, majd a szerkesztőt, aztán a statgépet, a MySpace-t, és a Netvibes-t. Átfutok mindent ami az éjszaka történt, majd jön a második cigi, és hozzá egy újabb kávé. Ekkor már határozottan ébredezem, így Édespofának már mosolyogva adom a csókot, és megölelem indulás előtt. Majd jön a mosogatás, vasalás, illetve a megfelelő ruha kiválasztása, mely mostanában nem vesz igénybe 3 percnél többet, hiszen csak a fekete, elegáns dolgaim jöhetnek szóba. Abból meg fentre van három, alulra meg egyenlőre egy. Aztán megint rám jön az ásítás, innen pedig egyenes út vezet az újabb kávé és az újabb cigi felé a gép előtt.

Aztán hirtelen rájövök, hogy 10 percem maradt a fürdésre, így gyorsan bevágódok a fürdőbe, gatya le, melegvíz ki, és már jöhet is az új L'oreal méhpempős sampon, amitől a hajam gyönyörű selymes lesz, viszont az arcom tele lesz pattanásokkal. Ha elfogy, szerintem hanyagoljuk! Majd végigöntöm magam egy liter tusfürdővel, aztán hosszas öblítés. Törölközés, öltözés, séró belőve, fogak ragyognak, majd parfümfelhőbe burkolózok és már az utcán is vagyok.

A trolimegállóban még egyszer szemrevételezem magam a megálló üvegeiben és bekukkantok a táskámba. Aztán megállapítom, hogy igen, ma sem sikerült otthon hagynom magam. Bezzeg, ha nem lenne minderre két órám, akkor biztosan kimaradt volna jó néhány dolog a fentiekből, és nem érezném jól magam. Csodálom is azokat az embereket, akik az ágytól a bejárati ajtóig fél óránál kevesebb időt töltenek a lakásban reggelente, de nekem kell mindig valami, amivel indul a nap. Nem szeretek a munkahelyen, vagy ne adj isten még a tömegközlekedésen ráeszmélni arra, hogy milyen nap is van, és ott ébredezni. Azt meg sosem értem, hogy egyes emberek napja nem a tisztálkodással kezdődik. Mert vannak ilyenek bizony, szagolom is őket minden nap a metrón. 

Köszönjük Gus!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások