Divat

Tervez, rendez, pasizik

2389

Végre megnéztem a Marie Antoinette című filmet, amire már régóta kíváncsi voltam. Iszonyatosan tetszett, és a film után kezdett érdekelni ki is az a rendezőnő, aki a rokokó világ kellős közepére egy babakék Converse tornacsukát álmodott, teljesen természetesnek tűnő módon. Maga a film egyébként nem túl történelmi, de tökéletesen visszaadja a rokokó hangulatot, a féktelen bulikat, a pénzszórást és a sok értelmetlen szórakozást. Szerintem Sofia Coppola a maga műfajában tökéleteset alkotott ezzel a filmmel, de ki is ő?

Francis Ford és Sofia Coppola

Ki is Sofia Coppola?

Sofia Coppola 1971-ben New Yorkban született, és nem túl meglepő módon Francis Ford Coppola lánya. Éppen ezért már csecsemőként szerepelhetett a Keresztapa című kultikussá vált film keresztelő jelenetében, ahol egy kisfiút alakított. Aztán a Keresztapa harmadik részében ő formálta meg Mary Corleone-t, ezzel körülbelül véget is ért színészi pályafutása, annyira lehúzták az alakítását. De mégis a filmes pályán maradt, filmrendezőként sokkal nagyobb sikereket ért el, mint színésznőként. Ő volt például az első amerikai filmrendezőnő, akit Oscar-díjat kapott. Az Elveszett jelentés című rendezése eddig legsikeresebb munkája, ezért kapta az Oscart, és három Golden Globe-díjjal is kitüntették a filmet.

A filmrendezés mellett a divat világába is belekóstolt már Sofia, középiskolás korában a Chanelnél Karl Lagerfeldnek dolgozott. E mellett 2002-ben együttműködött Marc Jacobs-szal, arcát adta a  egy parfümhöz, nemrégiben pedig apjával együtt szerepelt a Louis Vuitton divatház egyik kampányában. De Sofia nem csak kampányok kapcsán kötődik a divathoz, Japánban MilkFed márkanéven ruhákat és kiegészítőket forgalmaz a kilencvenes évektől. A ruhák egyszerűek, de fiatalosak és nagy népszerűségnek örvendenek a szigetországban, a kínálatot itt megnézhetitek! Most Sofia Coppola egy újabb dobásra készül, a legendás LV logós márkának egy táska- és cipőkollekciót tervez, kíváncsian várjuk a végeredményt!

A filmes és divatszakmabeli sikerek mellett a filmrendezőnő magánélete is bővelkedik érdekességekben. Négy évig volt Spike Jonze filmrendező felesége, és járt Quentin Tarantinóval is. Jelenleg lánya apjával, Thomas Mars francia rockzenésszel él, de felröppentek hírek, hogy romantikus szálak fűzték Keanu Reeves-hez és a  Red Hot Chili Peppers énekeséhez, Anthony Kiedis-hez is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások