Test

Körmendis szemöldökkel is van élet

2390

Lehet vastag szemöldökkel élni. Sőt, lehet híresnek is lenni vastag szemöldökkel, pedig sokak szerint a vastag szemöldök gusztustalan. A másik oldal szerint a tetovált szemöldök az undorító, pláne akkor, amikor az szőrt sercegtető állapotban van, éppen kinövéskor. A vastag szemöldök szexi.

Sztárok vastag szemöldökkel

Brezsnyeves vagy Körmendis szemöldökkel sokan születtek, egyesek -főleg a nyolcvanas években - pont ezzel lettek híresek. Madonna a True Blue videoklipben mindenkit felülmúl sminkjével, hajával no és szemöldökével, mely ápolt, szedett, de hatalmas. Brooke Shields a mai napig nem szabadult meg szemöldökétől, mely a világsikert hozta meg számára. Ha versenyt rendeznénk, akkor a tévében valaha látott, legbizarrabb, női, vastag szemöldök díjat Malu Mader (Duda) kapná a Topmodell című latin-amerikai sorozatból. A nyolcvanas éveken túlmenően ma is kerülnek vastag szemöldökkel divatmagazinba lányok, Natalia Vodianova is dús szemöldökkel él. Hazai példát egyet tudunk felsorakoztatni, Kiszel Tündét, aki szintén nem szabadul meg szemöldöke színétől és vastagságától, talán soha. Sőt, ő lesz az, aki a kor haladtával talán a beültetést választja, mivel a csíkszemöldök, a tetovált, csodálkozó műszemöldök korának végre teljesen vége, visszatér a homlokszőr.

Szemöldök beültetés

A plasztikai sebészet hazája, Amerika eljuttatta már Európába is a szemöldök beültetést. Az igazán tehetősek potom 700 000 forintnak megfelelő összegért dús szemöldököt kaphatnak, olyan formában, színben és sűrűségben, amilyenben csak akarják. A szemöldök vonalába ültetett szőrök az illető tarkójától kerülnek előre - a gyökerestül eltávolított hajat beültetik az apró bemetszésekbe. Az eljárás egyszerű, így akár könnyen rutinműtétté is alakulhat a szemöldök beültetés. Nincs arról hír, hogy itthon végeztek-e már hasonló plasztikázást. Azoknak talán hasznos lesz, akik hisznek abban, hogy a szemöldökünk megmondja, kik vagyunk.

A szemöldök pszichológiája

Az emberi arcokat vizsgálók egyes személyiségbeli tulajdonságokat párosítanak arcunk felépítéséből. Feltehetően vannak olyan pontok, amiben igazuk lehet. Ha a szemöldök puha és fekete, hajlott, nem gyér és nem is bokros akkor szép, szerencsés emberrel találkozunk, akinek erős jelleme van. Ha a szemöldök kopasz, egészen gyér, akkor a szemöldöktudósok szerint az illető balszerencsés, azaz rossz ómen ilyen nővel találkozni. (Okés, de mi van a transzvesztitákkal? ) Ha a szemöldök az orrunk felett összeér, egyesek szerint boszorkánnyal találkoztunk, mások szerint olyan nővel, aki bűnös és csaló.

Ha egyenes, hosszú és dús szemöldököt látunk, ami akár jól formált is lehet, akkor a szemöldök tulajdonosa nem a szerencse gyermeke. Ha valakinek pedig szépen ívelt a szemöldöke, és az követi a szemhéja vonalát, a szerencse lányával állunk szemben. Ma már a divat mondja meg, milyen legyen a szemöldökünk, tehát ezeknek a jellemvonásoknak annyira nem lehet hinni. A rajzfilmekből azonban mégis jól látjuk egy-egy szem és szemöldök ábrázolásból, hogy az illető milyen ember, vagy legalábbis milyen lelkiállapotban van.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások