Közösség

Add tovább interjú Lillával!

2376

Hogyan kerültél a cotcothoz?
Ez érdekes történet, még idén március környékén keresett meg Zsófi, hogy régóta olvassák a blogomat, és szeretnének tartalmakat átvenni belőle. Ezzel indult a közös munka. Aztán szinte egész nyáron írogattam cikkeket a cotcotnak, és vártam, hátha történik valami, hátha egyszer cotcotlány leszek. Persze ez csak vágyálom volt. Aztán augusztusban a cotcot bazár után írtam egy e-mailt Zsófinak, hogy minden vágyam, hogy ide írhassak, és ha lesz üresedés, hely,  gondoljanak rám. Augusztus végén pedig kaptam egy levelet, hogy felvennének, és beszéljük meg a részleteket. Majd kiugrottam a bőrömből a hír hallatán, aztán még azon az estén jól megünnepeltük a barátaimmal. Ma már több, mint egy hónapja, hogy a bekerültem, és teljesen otthon érzem magam. Márciusban ezt nem hittem volna, de szerintem Zsófiék sem. :)

Az írásaid alapján ezt nem tudhatják az olvasók, de divattal kapcsolatos tanulmányokat folytatsz. Mit is pontosan?
Jelenleg a Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűiparimérnöki Karán tanulok, negyedéves terméktervező mérnök vagyok, idén diplomázom. A mérnöki alapozótárgyak után szerencsére volt alkalmam öltözködéstörténetet, designt, rajz- és színtant és többek között művészeti ismereteket is hallgatnom néhány félévig. Ezek az ismeretek most nagyon jól jönnek az írás során. Ha meglesz a diplomám, elvileg bőr modulos terméktervező könnyűipari mérnök leszek - jó hosszú név -, ami cipők és táskák tervezését takarja.

Miért fontos a divat számodra? Esztétikum vagy trend?
Miért fontos a divat? Nem tudom. Másnak más fontos, nekem ez. De öltözködni már három éves koromban is imádtam. Kiscsoportos voltam, mikor kijelentettem, hogy a születésnapomra egy lila színű lambadaszoknyát kérek - a mai napig nem tudjuk, ezt hogy találtam ki. Anya hetekig járta a várost, hogy találjon nekem egyet. Azóta is valahogyan könnyű szerrel szívom magamba az információkat, az eseményeket, az évszámokat a tervezőkről és a divatházakról. Ezeket a másoknak teljesen fölösleges és hasznavehetetlen infókat simán megjegyzem, más dolgok sokkal nehezebben maradnak a fejemben. A divat azért is fontos, mert az önkifejezés egyik legkönnyebb módja, sok mindent lehet vele nap mint nap üzenni a környezetünknek. Én az esztétikusra szavazok, a trendeket nem kell szorosan követni, a trendek csak irányvonalat adnak, amelyet a saját arcunkra kell formálni. Attól lesz valaki szexis, szívdöglesztő, laza, eredeti vagy éppen trendi az adott szerelésben, hogy a saját stílusára tudta formálni.

Talán azt is kevesen tudják, hogy varrogatsz, leginkább táskákat. Ez mit jelent számodra? Önkifejezés vagy biznisz?
Biznisz még semmiféleképpen sem, önkifejezés már annál inkább. Főleg az alkotás öröméért varrogatok táskákat. Mikor elkezdtem varrni, sok mindent megpróbáltam, ruhákat, szoknyákat, de sosem sikerültek, aztán mikor a táskamániám kezdett kialakulni, elkezdtem varrni egy-egy darabot először csak magamnak, majd jöttek a barátnők, és később a netes megrendelések... Sajnos mostanában nincs időm leülni a varrógép elé és órákat bíbelődni, pedig nagyon hiányzik, tombol bennem egy jó adag kreativitás, ami ki akar törni.

Te sem vagy fővárosi. Hogyan vetted a felköltözés akadályait?
Mindig is a fővárosban akartam tanulni, itt élni néhány évet - bár most már úgy néz ki itt is ragadok -, éppen ezért boldog voltam, mikor felkerültem. Persze a család és a Csabán maradt barátok iszonyatosan hiányoztak, de szépen lassan itt is kialakult egy baráti kör, ismerős lett a város, ami most már tele van barátokkal, ismerős helyekkel. Már itt is otthon érzem magam. Mikor nyáron Békéscsabán vagyok, akkor Pest hiányzik iszonyatosan, de a Pesten töltött hónapok után is imádok hazamenni a csöndes kisvárosba, kimenni a természetbe, és feltöltődni.

Milyen koliban lakni?
Szeretek koliban lakni, sajnálni fogom, ha ki kell költöznöm, mikor megkapom a diplomámat. Furcsa dolog  ez az egész, mert először átmeneti megoldásnak indult ez, míg nem tudok valakivel, valakikkel albérletbe menni, de aztán annyira megszerettem, olyan jó lett a társaság - és szerencsére egy új építésű fullextrás koleszba kerültünk -, hogy ma már ki sem akarok költözni. Van saját konyhánk és tusolónk is a szobához, olyan mint egy kis apartman, minden megvan, ami kell, és persze szuper lakótársaim vannak.

Melyik az a három legfontosabb szó, ami meghatározza az életedet?
Szeretet, szerelem és a divat(?), de negyediknek még hozzátenném a kreativitást.

Tudatos vagy?
Általában igen, mostanában azért talán kevésbé. Tudatosan felállítok célokat, és elérem őket, legalábbis próbálom... Hihetetlen, hogy a kitűzött céljaimért a végletekig, már-már betegesen képes vagyok hajtani. Például az egyik legjobb akartam lenni a suliban, és előző évben sikerült is, így lehetek most köztársasági ösztöndíjas, persze ehhez kismillió tárgyból jó jegyet kellett szereznem, ami nem volt éppen egyszerű feladat. Vagy például kitaláltam, hogy nekem kell egy OKJ-s aerobic oktatói papír - mert régóta edzettem lányokat a koli aerobic termében, és a saját edzőm is biztatott, hogy jó lennék ezen a téren is - összespóroltam a tanfolyam díjára valót, és tavaly minden második hétvégémet a fősulival párhuzamosan az OKJ-s suliban töltöttem. Ugyanígy voltam a cotcottal is, volt egy álmom, hogy majd egyszer én is itt ülhetek a szerkesztőségben, és ezért a célért a szabadidőmben ingyen és bérmentve írtam a cikkeket, csakhogy bizonyítsak... Persze senki sem tudta mi lesz az eredménye, még a saját családom se hitt benne, hogy egyszer tényleg megkapok itt egy szerkesztői állást, de sikerült. Szerintem kellő kitartással bárki bármit elérhet. Mostanában talán azért nem vagyok annyira tudatos, mert éppen semmi új, hatalmas célt nem állítottam fel még magamnak... :)

Ha választanod kellene okos lennél vagy inkább gazdag?
Okos. Nem bírom elviselni a buta embereket... A másik meg az, hogy egy okos ember könnyű szerrel lehet gazdag, ha van kitartása, tehetsége és szorgalma.

Mit tervezel 2019-ig?
2019-ben pontosan 33 éves leszek, messze van még az. De remélem 2019-re lesz egy szerető férjem, két gyerekem, ugyanilyen fantasztikus munkám mint most, amit élvezettel és boldogan csinálok, amiben kiteljesedhetek.

Mi a fontosabb egy férfiben, az őszinteség vagy a kedvesség?
Az őszinteség. Inkább legyen kegyetlenül őszinte, mint egy kedves, de őszintétlen ember. Szerintem a mai nőnek nincs ideje kódokat fejtegetni és azon agyalni, hogy vajon úgyis gondolja, ahogyan mondta?! Mennyivel egyszerűbbé teszi a dolgokat, ha tudod, hogy őszinte választ kapsz a kérdéseidre. Persze ezek elviseléséhez sokszor nagyon erősnek kell lenni, de lényegesen megkönnyíti a dolgokat.

Legnagyobb csalódásod?
Mikor érettségi után nem vettek fel a BME-re. Azt hittem, az lesz életem nagy tragédiája, akkor csalódott voltam. De ma már tudom, hogy nem az volt az én utam. Mostanában pedig az, hogy rájöttem a nem a megfelelő embert hittem a nagy Ő-nek, de ezeken túl kell lépni, menni tovább és remélni, hogy jobb lesz, mert tényleg jobb lesz.

Legnagyobb bűnöd?
Túl sok cukrot viszek be a szervezetembe, legalábbis szerintetek. :)

Legmerészebb tetted?
Amikor harmadszorra is belevágtam egy kapcsolatba ugyanazzal a sráccal, vagy amikor Bulgária kellős közepén stoppoltam, aztán az éjszakát egy állomás lépcsőjén töltöttem... De az is elég merész volt, mikor megírtam az állással kapcsolatos e-mailt Zsófinak, pedig fogalmam sem volt a reakciójáról, a témához való hozzáállásáról.

Válaszolsz még?
Hozzátenném még, hogy tipikus oroszlán vagyok, a csillagjegy összes jellegzetessége igaz rám. Hatalmas Szex és New York rajongó, imádom Vivienne Westwood kollekcióit, és Agyness Deyn modellt. A divat rovatban, ezért olvashattok róluk talán többet, mint másokról, bocsi. Ja, és Zsófitól szeretnék kérdezni!

Timi kérdezte Sinyát

Sinya kérdezte Hencit

Henci kérdezte Orsit

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások