Divat

Kerékből fotel

2371

A kreatív tervezők design témában folyton képesek újító, nagyon vicces, praktikus és ötletes tárgyakkal előrukkolni. Én személy szerint imádom, amikor egy meghatározott rendeltetésű tárgyat kissé átszerelve, máshogy felhasználva az alapfunkcióitól teljesen eltérő feladat  ellátására tesznek alkalmassá. A képen látható ülőalkalmatosságok is pont ilyenek. Ki gondolná, hogy bőrrel bevont egymás mellé helyezett gördeszkalapokból vagy összehegesztett bringakerekekből ilyen stílusos és a képek alapján kényelmes fotel készíthető?

A kortárs magyar művészek sem tétlenkednek, a Recycle Mission Hungary nevű csoport alkotásaikat újrahasznosított kerékpárhulladékból hozzák létre. A művészek célja a példamutatás a környezettudatos élethez, valamint annak a bizonyítása, hogy valóban nem minden szemét, ami a hulladéktárolókban végzi. A magyar designerek például asztalt, faliórát, karkötőt, kulcstartót és számos más izgalmas használati tárgyat készítenek a bringák alkatrészeiből. Nézzetek körül a honlapjukon, ahol hamarosan webshopon keresztül is vásárolhattok!

Miközben a designerek szétkapják, és új értelmezési síkot adnak a bringák kerekeinek, addig New York biciklitároló lázban ég. Október 24-ig versenyeznek ugyanis a tervezők, akik különlegesebbnél-különlegesebb bringatárolókat terveztek a Nagy Alma számára. A döntős pályamunkák már üzemelnek a város utcáin, így letesztelhetik a bringások, hogy melyik elképzelés is látja el legjobban feladatát. A pályázatnak nem csak a bringák kikötésének megkönnyítése a célja, hanem a bringás életmódot is szeretnék népszerűsíteni ezzel a városban.

Köszi az ihletet, Mindennapi!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások