Divat

Kinek nem inge...

2366

A vasárnapi Megasztárban Eszenyi Enikő egy nagyon formabontó fehér inget viselt. Érdekes jelenség volt, hiszen a női ing, a blúz régóta csak az irodai alkalmazottak viseleteként és iskolai ünnepségek emlékeiként él velünk, nem hordják a hétköznapokban nők tömegei, például én sem. Az ingruha az az egyetlen inghez közelálló ruhadarab, amit előszeretettel viselek, de ezt sokan mások is teszik, mióta pár éve újra divatba jött. Annak okát, hogy miért nem hordunk blúzt, nemigen tudom, de tény blúzaim szinte nincsenek is. Egy fehér darabom van, ami még a kötelező középsulis ünnepségekről maradt meg. Pedig elegáns - nekem szerintem ezzel vannak problémáim - és praktikus viselet, s egy sima farmerral igen vagány is. Persze blúzban is lehetünk slamposak, az Olsen ikrek ezt már számtalanszor bizonyították bő, kockás falnelingeikkel.

Ide klikkelsz.

A decens fehér hosszú ujjún kívül ezerféle fajta létezik, körülnéztünk a kifutókon, mivel igen erősen hódítani kezdtek a sokgombos darabok. Találtunk is szép számmal mindenféle variációt, tehát a blúzok terén is mindenki megtalálhatja a stílusának megfelelő fazonú, színű, anyagú darabot. Ha klasszikusat keresünk, akkor a divatházak között az örök elegancia márkájánál a Chanel-nél érdemes körbenézni, de meglepő módon lazább ingeket a még mindig lázadó Vivienne Westwood kollekcióiban is találtunk.

A galériában található képeket végignézve megtanulhatjuk, hogy az inget most a nadrágba, szoknyába kell gyűrni, úgy sikkes viselni. Lehet hagyományos szabású, háromnegyedes- vagy buggyos ujjú, de akár csupa fodor is. A szabáson kívül az anyag is sokféle lehet, a selyem mellett merevebb tartású textilekből is készülhet ez az elől gombos, galléros ruhadarab. Persze nem csak magától a blúztól, annak anyagától és szabásától függ, hogy milyen stílust képvisel, hanem attól is, hogy mi milyen más darabokkal és kiegészítőkkel párosítjuk. Neked tetszik? Hordod?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások