Étel+Ital

Idézd fel a nyarat Metaxával!

2353

Az utolsó napsütések még felidézik a nyarat és a az utolsó nagy nyári buli, a Sziget emlékét, amikor nagyon jó volt többedmagunkkal felönteni a garatra. A bulizást nemcsak szóban idézhetjük fel, hanem tettekkel is, elég ha elővesszük az ötcsillagos Metaxát és egy igazi nyári hangulatú koktélt dobunk össze belőle. Az is jó megoldás, ha valahová beülünk, és igazi nyárias long drinkeket fogyasztunk. Ezek mindegyike egy decinél több italt takar, a long drink az úgynevezett hosszú báritalok gyűjtőneve, ide sorolandó minden olyan ital, aminek a nevében benne van fizz, a soure, a cobbler, az eggnog, a daisy, a collins vagy fix szó valamelyike.

A long drinkeknek alapjául választhatunk rumot, vodkát, whiskeyt vagy valamilyen más brandy félét is, így a muskotályszőlőből és némi vörös szőlőből előállított boralapú italból, a Metaxából is készülhet long drink. A Metaxa íze önmagában a nyarat idézi fel, a görög tengerpartot, a homokot és a meleg szellőket. Ezeket idézgetve persze torokszorító nosztalgiával is ülhetünk pulcsiban az irodában, de kellemesebb lenne, ha megosztanánk a nyári emlékek felidézését barátainkkal vagy kollégáinkkal egy erre alkalmas a Sunginger vagy Sun and Ginger nevű koktél segítségével.

Sunginger recept

Tegyél jégkockákat sima longdrinkes pohárba, majd önts rá 2 cl ötcsillagos Metaxát, és húzd fel gyömbéres üdítővel az egészet. Díszítésképp a narancsról levágott karikát javasoljuk, mely finom aromát és esztétikus élményt is ad a koktélnak.

Kóstold meg, és írd meg hogy ízlett!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások