Divat

Vásárlási kalauz Budapesthez

2315

A Vidék kontra Pest cikk kommentjeiben többen is kértétek, hogy állítsunk össze egy budapesti vásárlókalauzt főleg az egyedi boltokra fókuszálva, itt is van!

Öltöző

Az Operához közel (1065 Budapest, Hajós u. 26/a) található a nemrég megújult bolt, az Öltöző. Az Öltözőben egyedi, kis szériás magyar tervezők által kreált ruhákat és kiegészítőket vehetsz. A boltban találhatsz cuccokat a maDREAM-től, az Aquanautadesign-tól, Tóth Virágtól, Csabay Ferenctől és például a Toboz Design Hungary-től is. Az üzlet csak hétköznap tart nyitva 12 és 18 óra között, kicsit nehéz nyitvatartási időben elcsípni egy dolgozó embernek, de megéri. A kirakat külön élmény, mindig ízlésesen felöltöztetett, csípőbillentett babákat látsz ott, és többnyire az egész szettet akarod azonnal.

Mit vettünk itt?: Sálat, fölsőt, fülbevalót, de mindent szeretnénk

Retrock Deluxe

A Retrock Deluxe-ban olyan tervezők ruháit közül válogathattok, mint például a Je Suis Belle, Nagy Adrienn vagy Nanushka. Az üzlet modern, exkluzív és különleges ruhákat és kiegészítőket kínál a Budapest V. ker. Henszlmann Imre u. 1. szám alatt. Hétköznapokon 10:30-tól 19:30-ig, szombaton szintén 10:30-tól, de csak 15:30-ig tart nyitva.

Mit vettünk itt?: Könyékig kúszó gyönyörű bőrkesztyűt lakk-bőr pántokkal a Je Suis Belle-től

Retrock

A Retrock 2001 óta várja a vásárlóit a  Budapest V. ker., Ferenczy I. u. 28. szám alatt. Az itt kapható ruhák főleg a retro stílusból, a street fashion-ből és számos zenei irányzatból kapott ihlet alapján gyülekeznek a polcokon. A használt ruhák, a Thaiföldről importált darabok és az egyedi tervezésű cuccok jól megférnek egymással, a Retrock-megjelenés már-már egyértelműen felismerhető. Az üzlet nyitvatartása megegyezik a Retrock Deluxe-val.

Mit vettünk itt?: Ezer dolgot. Pénztárcát, használt farmert, táskát, kiegészítőket, pólót, pulóvert

Látomás

Tizenöt tervező által megálmodott ruhák, kiegészítők és ékszerek várják az idén már tíz éves, s nemrégiben megújult üzletben a vásárlókat. Újdonság, hogy az idei évtől saját márkás cuccokat is kaphatunk, amelyek divatosak, egyediek és elérhető áron juthatunk hozzájuk - felsőket már kétezer-ötszáz, míg nadrágokat ötezer forinttól szerezhetünk be. Táskarajongóknak kihagyhatatlan hely, hiszen a kínálat hatalmas, választani sem fogtok tudni a sok szép darab közül - a táskák ára is kétezer-ötszáztól indul. A bolt a Budapest VII. ker. Dohány u. 20. szám alatt található, hétköznap 12-től 19-ig, hétvégén pedig déltől 16-ig találhatjuk nyitva.

Mit vettünk itt?: Bugyit, kapucnis felsőt, hosszúujjú felsőt, táskát.

Mono Fashion Store

A Mono Fashion Store viszonylag új lelőhelye a magyar tervezőknek, mely már nagyon régóta váratott magára. Az Astoriához közel, a Budapest V.ker. Kossuth L. u. 20. alatti üzletben a Retrock Deluxehoz hasonlóan itt is megtaláljuk a USE, Nanuska és a Je Suis Belle ruhái mellett a még feltörekvő tervezők darabjait is. Az üzletnek nem titkolt célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal, tehetséges és magyar tervezőknek a bemutatkozásra, s ez sikerül is. Nyáladat csorgatod a bolt felére, érdemes a leárazás idejét célba venni, s bár akadnak megfizethető darabok is, sok mindennek kissé borsos az ára. Ettől függetlenül érdemes betérni, mert képbe kerülsz a világhírű magyar tervezők munkáival, ez pedig fontos. Ennek az üzletnek a leghosszabb a nyitvatartása, hétköznap 10-től 20-ig, szombaton pedig 10-től 18-ig tart nyitva. Ízelítőnek képeket az üzlet honlapján találhatok.

Mit vettünk itt?: Sajnos még semmit.

Poster Urban Outfit

Budapest V.ker. Múzeum krt. 7. címen található, belső udvarban pihenő bolt kitűnő válogatással rendelkezik a világ összes pontjáról Bangkoktól Hamburgig. A cipőtől a pólókig mindent megtalálhattok itt, és tetőtől talpig felöltözhettek. A fiatal tervezők munkái mellett kaphattok street wear-es cuccokat, de nagy márkák limitált szériás dolgait is, mint például a Nike Limited kollekció egyes darabjait. Nyitva hétköznap 10 és 19 óra között vannak, szombaton pedig 10-től 15-ig, de érdemes a honlapjukon is nézelődni.

Mit vettünk itt?: A világ legjobb övét, ami sajnos nemrég beadta a derekát.

Lollipop Factory

A Lollipop Factory-ban színes, mókás és valóban különleges és egyedi cuccokat szerezhetünk be, biztosra veheted, hogy nincs két egyforma. A nyalókákkal és robotokkal díszített színekben tobzódó üzlet a Budapest, V. ker. Váci u. 45. alatt található, és  hétfőtől péntekig 10:30-tól 19-ig, míg szombatonként 10 és 15 óra között találhatjuk nyitva. Látogassatok el a boltba, és ha tetszik, amit láttatok, vegyétek fel őket myspace-n!

Mit vettünk itt?: Pulcsit, pamutruhát cicával.

Alterego

Az Alterego kirakatát nem nehéz kiszúrni a 4-6-oson ülve, a Budapest VII. ker. Erzsébet krt. 4. szám alatt lévő üzletben új ruhák és használt holmik között válogathatunk. A lábbelik közül megtalálhatóak a Converse, az Underground, az Adidas, a Vans, a DC és például a Vision cipő is. Hétköznap 10-től 19-ig, szombaton pedig 14-ig tart nyiva. Honlapjukon ízelítőt kaphattok a kínálatból, sőt vásárolhattok is, klikk ide!

Mit vettünk itt?: Még semmit.

Eclectick

Ötletes, vidám és egyedi ruhákra vágysz? Akkor nézz be a Budapest V. ker. Irányi utca 20. szám alatt található Eclectick nevű üzletbe. Magyar designerek, magyar cuccok, és ajándék tárgyak újrahasznosított anyagokból. Nyitva hétköznap 10-19, szombaton 11-16 óra között. Honlapjuk neki is van, ide kattintva felmérhetitek a kínálatot!

Mit vettünk itt?: Szoknyát, ruhát, nadrágot, pólót, pulóvert, kabátot, táskát, kiegészítőt, inget... Szeretjük...

Keuna

Ha szereted az egzotikus kultúrákat, szeretnél egy csipetnyi Afrikát csempészni az öltözködésedbe, akkor nézz be a Budapest 1052, V. ker Károly krt. 10. alatt található Ghánai halászfaluról elnevezett Keuna nevű boltba! A Keuna ruhákat és ékszereket kínál, nem csak a boltban, hanem webshopjukban is vásárolhatsz. A korábban velük készült interjút itt olvashatod!

Mit vettünk itt?: Még semmit. Gyöngypálcát kaptunk már ajándékba.

Musu

Kreatív, ötletes, édes és társadalomkritikával fűszerezett mintákat találhatsz a Musuban. Az egyedi mintákat a kérésednek megfelelő elrendezésben, párosításban vasalják pólóra, pulóverre, topra, amire csak szeretnéd, így biztosan nem lesz még egy ugyanolyan. A vasalható minták mellett kényelmes és praktikus ruhákat is találhatsz, egyelőre még főleg csak nőieket. A ruhák kialakítása olyan, hogy könnyedén bringára is pattanhatsz benne, a lányok erre nagy figyelmet fordítanak a tervezésnél. A Musu nemrég költözött új helyre, a Budapest 1137 Pozsonyi út 9. szám alá, pontos térképet találtok a honlapon, valamint ízelítőt láthattok a pólóra vasalt mintákból is! Hamarosan olvashatod a lányokkal készített interjúnkat is.

Mit vettünk itt?: Derékmelegítőt, rövid és hosszú nadrágot

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások