Étel+Ital

Szendvics melegen

2312

Milliószor jártunk már úgy, hogy megéheztünk, de nem volt különösen nagy kedvünk főzni, alapanyag híján is voltunk, és jött az ötlet: melegszendvics! A klasszikus sonka, sajt kombó igen unalmas tud lenni egy idő után, ezért összegyűjtöttünk néhány általunk kedvelt melegszenya receptet.

A kedvencem a tonhalkrém. Mivel elég karakteres az íze finnyások ne ezzel kezdjék. Kelleni fog egy tonhalkonzerv - sós lében áztatott, nem olajos -, majonéz, füstölt sajt, tejföl, pritaminpaprika, bors, margarin. Ezeket kell összekutyulni a következőképpen: a darabolt tonhalról öntsd le a sós löttyöt, majd keverd össze egy evőkanál margarinnal, jó alaposan, krémesre – darabos krémesre -, borsozd, keverj bele fél pohár tejfölt, kicsi reszelőn keresztül tegyél bele öt deka füstölt sajtot – ettől lesz igazán döfi – keverd, ha kell sózd ,de általában nem kell. A végén apró kockákra vágj fel egy pritaminpaprikát, és ezt szórd a tetejére, hektikusan.

Desszertnek is melegszendvics

Két kocka tej-, vagy étcsoki - ne többet, mert nagyon szétfolyik -, pár szelet banán, és egy kicsi darált dió. Aztán mehet a szendvicssütőbe. Tejszínhab is kelleni fog! Furcsán hangzik? Ki mondta, hogy a kenyéren csak sós dolgok lehetnek? Lekváros-, mézes kenyér...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások