Közösség

A gmail a legjobb barinőd

2296

Pár hónappal ezelőtt Timi figyelmeztetett, az a furcsa dolog történik olykor, hogy pont mielőtt beérnék melóba vagy pont miután eljövök, egy pillanatra felvillan a gtalkon a nevem majd eltűnik, sőt, olykor inkognitóra váltok. Elég bosszantó érzés volt, mivel bringázás közben nem nagyon szoktam netezni, és persze csak meggyanúsítani tudtam volna embereket, bizonyítani nem.

Akkor még nem tudtam, amit most már tudok, hogy nevezetesen nem kell semmilyen nyomozó és riasztó programot feltelepítenem a gépre, mert a gmail ezt beépítette önmagába, s folyamatos tájékoztatást nyújt arról, hogy mikor és milyen IP címről jelentkeztek be utoljára a postafiókodba, netán milyen más számítógépről vannak éppen most is bejelentkezve. 

Az erről szóló jelentést a levelezésed aljára görögve találod meg, ahol azonnal látod, mikor jelentkeztek be utoljára erre a mailcímre. Ha gyanús, a részletekre kattintva IP címre bontott jelentést találsz, se egy IP cím lokátor segítségével azt is megtudhatod, az illetéktelen behatoló honnan érkezett. Persze csak országra, városra bontva. A részletek ablakban jelenlegi IP címedet is megtudhatod, de ha ettől eltérőeket találsz, még nem kell rögtön dühöngeni, egy cégen belül simán mindig más IP címet oszthat ki neked a rendszer. Persze azért hasonlóakat. Lehet nyomozni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások