Szépség

Sminkcuccok az internetről

2240

Kis sminkvásárlási körképpel szeretnék szolgálni azoknak, akik kevés idővel rendelkeznek, szeretnek és nem félnek vásárolni a neten, sminkben is a ritkaságokra és limitált szériákra utaznak vagy csak egyszerűen belátták már, hogy az itthoni ár töredékéért megrendelhető ugyanaz a cucc külföldről. Lássuk a legnagyobb medvét, az Ebay-t. Nem tudok olyan sminkmárkát vagy terméket megnevezni, ami ne lenne fellelhető ezen a gigantikus bolhapiacon. Kezdve a travelkitekkel - mini próbaszettek - a professzionális sminkbőröndökön keresztül a különböző maszkkészítési anyagokig. Minden. Az E-bay az a hely, ahonnan érdemes elindulnod. Személy szerint sok dolgot veszek E-bay-en keresztül, mindig is hajtott a kíváncsiság, hogy vajon egy-egy sminkmárka valóban olyan jó-e, mint ahogy azt olvasom a külföldi oldalakon, másrészt nem várom ki, hogy vajon mikorra is hozzák be itthonra a Shu Uemurá-t vagy a MakeUpForEver-t vagy a NARS-t. Sorolhatnám még a legkülönbözőbb fashion műpillákat, vagy csak Neuman Marcus-ban értékesített MAC limitált szériákat, bármit. Az E-bay nagyon nagy kincsesbánya.

Az itthoni "bolhapiac" smink szempontjából jóval szegényesebb. A Teszvesz-en pl. ezidáig egy darab Bobbi Brown sem található, MAC-ből van pár mono szemhéjfesték és pirosító. A Vatera picivel gazdagabb, itt már két találatot is hozott a keresés. Dúskálhatunk viszont Avon-ban - azért figyeljünk oda, hogy az Avon köszönőviszonyban sincs a  professzionális sminkkel, ezért sok támadást fogok kapni, de állok elébe- , pár darab Dior meg Chanel rúzst láttam, néhol szájfényt és elenyésző mennyiségű alapozó-púder alapdarabot.

Ide kívánkozik gyorsan egy megjegyzés a fake cuccokról. Picit ideges lettem, amikor az egyik itthoni aukción megakadt a szemem egy MAC palettának hirdetett akármin. Átfutott az agyamon, hogy én itt agyondicsérem a MAC cuccokat, hiszen zömében MAC-kel dolgozom, nagyon szeretem és nyugodt szívvel ajánlom is. Erre lehet, hogy van vidéki olvasó, aki megfogadja a tanácsokat, de a fővárosig nehézkes eljutni, megveszi a neten és mit vesz? Hamisított ócskaságot. Ezért kiírom ide, hogy a MAC legjobb tudomásom  szerint ez eddig nem árult egy palettán belül szemhéjfestéket és rúzst egyben, pláne nincs kiírva a dobozra semmi, nem hogy nagy fehér betűkkel, hogy szem és szájszín paletta, maximum egy visszafogott MAC logó, a doboz hátoldalán színmegjelöléssel, ami nem számsor, hanem fantázianév.

A legnagyobb sminkmárkák már tudják, hogy óriási haszon van a netes értékesítésben, ezért szinte mindenkinél lehet rendelni neten keresztül házhoz. Ha official site-on adjuk le a rendelést, akkor a postaköltséggel is számolni kell, de az itthon beszerezhetetlen dolgoknál ez a többlet szerintem vállalható, ráadásul nem kamu a cucc. 

Köszi Karolina!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások