Lélek

Szerelmet, de gyorsan!

2212

Mi számít túl gyorsnak, mármint ami az ismerkedést illeti? Túl gyors a megismerkedést követő első nap felhívni a másikat? Túl gyors a megismerkedés után egy nappal menni az első randira? Túl gyors az első randin csókolózni? Mikor foghatjuk meg egymás kezét? És hányadik randin lehet ágyba bújni? Ezek a kérdések minden lánynak - és srácnak - végigpörögtek már az agyán a megismerkedéssel kapcsolatban, és ezek a kérdések azok is, amelyekre nincs egyértelmű válasz, hiszen függ a két ember személyiségétől, stílusától, a helyzettől és ezer más tényezőtől.

Az első hívás

Ha tetszettél a srácnak, és elkérte a számod, akkor tuti azon filózik, hogy mikor is hívjon, hogy ne tűnjön túl nyomulósnak, de azért érezd a lelkesedését is. Taktikázunk, mert nyerni akarunk, irányítani a játszmát, ez az izgalmas az ismerkedésben. Szerintem szerencsés már másnap felvenni a kapcsolatot így vagy úgy, ott van az internet, a közösségi portálok, az msn, az sms és persze a telefon, mire várjunk? Persze olyan szituáció is adódhat, amikor egyéb elfoglaltságok miatt csak napokkal később keres, akkor sincs veszve minden, néha türelmesnek kell lenni. Persze ez megközelítőleg a lehetetlennel határos. Mert már a legelső találkozás során, miután elváltunk, azt kívánjuk, bárcsak dobna egy jó éjt sms-t, vagy felhívna, hogy duruzsoljon még a fülünkbe. És, ha pasi nem teszi meg, akkor mi miért ne tehetnénk meg? Aha, a pasi a vadász. Persze, csak, hogy az ősi ösztön oda jutott, hogy egy buliban sem a pasi megy oda a csajhoz, hanem fordítva. Ergo, a pasik nem vadásznak. Mi nők annál inkább, ha akarunk valamit, akkor a kezünkbe kell vennünk az irányítást, különben semmi sem történne soha. Persze ezt is trükkökkel csináljuk, visszafogottan. De miért kellenek a trükkök? Azért, hogy fenntartsuk a látszatot, hogy a pasi vadászik, mi csak áldozatok vagyunk.

Az első randi

Erre is csak azt tudom mondani, hogy emberfüggő, de sokáig szerintem értelmetlen várni. Egy kósza telefonszámcseréből, néhány szórakozóhelyen beszélgetett szóból még baromira nem ismerjük a másikat, csak a vonzalom van meg - jobb esetben - mindkét fél részéről. Pár nap várakozás bőven elég, inkább hamarabb derüljön ki, hogy nem vagyunk egymás esetei, mint később. De ha mindkét fél részéről annyira erős a vonzalom, akkor sürgetni fogják a találkozót. De ki fogja sürgetni? A pasi, aki szeret belepunnyadni, sőt belefeledkezni az első találkozás varázsába, vagy a csaj, aki már egy élettörténetet vázolt fel magában, az első pillanatban? Itt sem lehet normákat, szabályokat  felállítani. Az első randi helyszínéből, időtartamából és hangulatából, azért következtethetünk a kapcsolat további alakulására.

Első csók

Az első csókot nagyban befolyásolja az első randi, ha jól érezzük magunkat a sráccal, miért ne csókolózhatnánk, miért ne fejezhetnénk így ki, hogy vonzódunk hozzá, akár már az első randin? Persze megfontoltnak kell lenni, mert sose lehet tudni, hogy a srác mit gondol, hogy áll a dolgokhoz. De azt hiszem nyugodtan csókolózzunk akár már az első randin is, hiszen egy csókból sok minden leszűrhető és manapság ez egyáltalán nem számít gyors tempónak. És ki csókol meg kit? Elég, ha csaj a pilláit rebegteti, félreérthetetlen utalásokat tesz, hogy a fiú szájára kíván tapadni, vagy szemérmesen ki kell várni? És, ha egy nyúl a srác? Talán az első csókot a legkönnyebb koordinálni. Egyszerűen meg kell tenni, mint egy puszit, ha úgy kívánja a szituáció, úgyis kölcsönös lesz.

Az első szex

A szex már fogósabb kérdés, szerintem az első randin semmiféleképpen, de még a második és a harmadik is necces. Ha komolyabban érdekel a srác, mint egy szerető vagy egy jó együttlét, akkor úgy kell viselkednünk, hogy komolyan vegyen, hogy megkedveljen. Persze itt is vannak kivételek, alakulhat úgy a szituáció, hogy már az első randin hemperegtek, és ebből is kisülhet egy tartalmasabb kapcsolat is. De az átlag helyzetekben azt mondhatjuk, hogy túl gyors a szex az első randin. Mármint, hogy elhamarkodott, hiszen a lassú szexhez, jó sok tapasztalat kell egymásból.

Már csak egyetlen kérdésünk van? Miért kell bennünk gátaknak, korlátoknak lenni? Miért kell bármihez is alkalmazkodnunk az érzéseinken kívül? Miért kell figyelembe vennünk azt, hogy az első randin ezt, meg ezt lehet? És mi van, akkor, ha nekem az első randi első órájában őrületes vágyam támad, hogy szeretkezzek vele? Nem tehetem meg? Mert akkor nem vesz komolyan? Lehet, hogy pont akkor venne komolyan, hiszen őszintén viselkedek. Mi van akkor, ha a buliban a csaj megy oda sráchoz, ő kéri el a telefonszámát, ő hívja fel először, ő csókolja meg, és ő is jelzi először, hogy szerelmeskedni akar? Semmi. És ez nem feminizmus. Ez az őszinteség. Játszmák nélküli kapcsolatépítés.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások