Divat

Ici-pici női cipő

2037

Itt az ősz, elérkezett a zárt cipők, csizmák időszaka. Minden évben új divat, új szín, forma, ami természetesen a lábbelink kinézetén is meglátszik. Tehát mit tesz ilyenkor egy átlagos nő? Hát még szép, hogy elmegy cipő tvásárolni. Hóna alá kapja a retiküljét, tele ötletekkel, hogy milyet, mekkorát, sarkasat, laposat, szürkét, barnát, zöldet…

És már érkezik is egy ígéretes butik elé. Bemegy, körbenéz. Leemel egyet, ami nagyon tetszik neki, és odatipeg az eladóhoz a következő kéréssel:
“Egy 35-öset kérek szépen ebből!” Na itt már rosszul kezdődik a dolog, mikor a pult mögül egy sunyi vigyor és egy csendes röffentés szűrődik ki. Ekkor pár perces felvilágosítás hangzik el, miszerint a női cipők méretezése 36-ostól kezdődik.

Megyünk tovább - gondolja naivan és elballag a következő üzletbe. A szituáció hasonló, bár kellemetlenebb, hogy egy-egy darab láttán szinte visítozásban tör ki gyönyörtől. Felpróbál egyet, kettőt, hármat…sokat.  Semmi. Hogy pont egy számmal kellene kisebb legyen. Hogy a jobb lábára ugyan jó, de a bal már kiesik belőle. És ez így megy egészen addog amíg este lesz, és még bevásárlóközpontokban is bezárnak a boltok. Eredmény: semmi.

Persze az olaszoknál már akár 34-es cipőket is lehet venni, nem hiszem el, hogy itt nem. Teljesen ki tudok borulni egy-egy szezon elején, mert nem találok méretet magamnak. Ha meg mégis, akkor sokan meg is kérdezik, hogy honnan a fenéből lőttem, mert ők sem találnak. Csak akkor ha ennyi embernek kell kicsi lábbeli, akkor minek nem gyártanak kisebbet is. Lányok! Ti hol tudtok ilyen kis méreteket is forgalmazó üzleteket?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások