Szépség

Fessük-e télen a lábkörmünket?

2194

Lábunk egy életen át robotol velünk nap mint nap, tűri, ha bezárjuk egy szűk magassarkúba és örül, ha elkényelmesedhet egy sportcipőben. Sokszor hálátlanul bánunk lábainkkal, főleg az év hűvös hónapjain, pedig nem elhanyagolhatóak a lábfejünk, lábujjaink és körmeink. Tavasszal és nyáron meghálálják a törődést, és nem kell azonnal francia műkörmöt rakatnunk a lábkörmünkre, hogy takarjuk az ápolatlanságot. Kényeztessük, kenegessük, reszelgessük a lábainkat, hogy szépek legyenek, és gondoljuk meg kétszer is, kell-e a lábkörömre lakkot kennünk. 

Bőrkeményedések

A bőrkeményedések ellen használjunk krémeket, radírozást és habkövet, az sokat segít a nyáron szétzilált talpaknak. Kifejezetten hasznos a vérkeringés szempontjából, ha azonnal felrakjuk a cipőtől megszabadított lábunkat az asztalra. A tyúkszem is egyfajta bőrkeményedés - általában a túl szoros cipő viselése miatt jelenik meg - ez ellen már kiváló tapaszokat lehet kapni.

Szőrök 

Van aki szerencsés, és nincsenek barna kis pihéi sem a lábfején sem a lábujjain, de akinek vannak, az télen is szabaduljon meg tőlük. A gyantázás segíthet, de hosszú távon a szemöldökcsipesz a leghatásosabb. A borotvát kerüljük, mert sokkal több szőr nő, és nyáron meg fogunk bolondulni ha szandált kell felvenni. A lábfej bőre vékony és könnyen kiszáradhat, ezért érdemes puhító krémmel kenegetni. 

Pihentetés

Az egész lábfejet pihenteti a meleg lábfürdő, amiből elég negyed órányi, és nem kell minden nap túlzásba vinni. A kínaiak abban hisznek, hogy a méreganyagok a lábon keresztül távoznak, így méregtelenítenek nap mint nap. Különböző illóolajakkal megbolondítva nagyon kellemes élményben lehet részünk akár egy unalmas tévénézés közben is. Ha hideg esténken eszünkbe jut, ne legyünk lusták megcsinálni.

Lábszag

Az átázott lábbelik nem tesznek jót a láb bőrének, sőt sokszor a tusfürdők sem, amiket használunk, mert a lábfej PH értéke más, mint a testünk nagy része. A lábfej bőre hamar kiszáradhat, így szakértők szerint semleges PH-jú tusfürdőt használjunk vagy természetes anyagokat. Ha lábunk túlzottan izzad és kellemetlen levennünk a cipőnket, akkor ajánlott az ecetes vízben való áztatás vagy fürdősó használata lábfürdőben, mert semlegesítik a lábszagot azzal, hogy fokozzák a vérkeringést és csökkentik a verejtékezést. 

Körmök

A festett lábköröm jó időben esztétikus igazán, és tény, hogy sokkal nagyobb gondot fordítunk lábfejünkre napsütésben. Szerintem ne fessük a lábkörmünket télen, hacsak nem olyan cipőt akarunk felvenni alkalomadtán, amiben jó, ha látszik, milyen szép. A körmöket nagyon rongálja a lakk és a körömlakklemosó, így a kímélés ősszel és télen jó megoldás az ápolásra. Sokan a francia műkörmöket választják rossz időre, aki szereti annak úgysem lehet megmondani, hogy szedje le hűvös időkre, mert jobb a körmöknek. Ha lehet, ne várjuk meg, míg akkorára nő, hogy vágnunk kelljen, sokkal jobb a körömnek, ha reszeljük és ritkán vágjuk. A lakk alatt besárgult körmöknek jót tesz a szellőzés, citromos víz segítségével eltüntethetjük a nem szép nyomokat.

Sokat tehetünk lábunk érdekében, ha 100%-os pamutzoknmit használunk, és kerüljük a mindenéfle nylon és lycra anyagokat, mégha praktikusnak is tűnnek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások