Divat

Gécsé szezon

2186

Bocs, a címet nem tudtuk kihagyni, amióta egyik kommentezőnk így emlegette gumicsizmáját, akaratlanul tolul szánkra a szó - szóval itt a gécsé szezon, s a gumicsizma megint olyan kérdés, ami kettéosztja a csajokat. Nekem elég régóta van már, szeretem - sokaknak nincs, és nem is akarnak, utálják és rosszul vannak tőle. Pedig praktikus, kényelmes, vagány, nem ázik be, nem kell az egész nap vizes zokniban és vizes cipőben szenvedni, ha reggel elázol. Persze lehet érvelni azzal, hogy nem szellőzik benne a láb, hogy beleizzad, de erre én is és Zsófi is rá tudunk cáfolni. Mindketten nagy csizmarajongók vagyunk, de ilyen problémája még egyikünknek sem volt. Bár a csizma anyaga gumi, de a fazonjuk nem feszülős, nem szűk, elegendő mozgásteret biztosítva ezzel a lábnak, amely így szellőzhet.

A gumicsizma mint divatos lábbeli olyan négy-öt éve jelent meg külföldön, nálunk egy kicsit később, körül-belül három éve. De még három év elteltével is vannak olyanok, aki megdöbbennek egy-egy gumicsizmás városi lány láttán. Az persze tény, hogy hiába telt el három év, a fővárosban még sokkal divatosabb viselet a gumicsizma - bár itt is vannak ellenzői -, mint vidéken, ahol többnyire tényleg rendeltetésszerűen használják őket, és nem is a virágmintás fajtákat.

Gumicsizma trendek

Vannak trendek, formák, színek és minták a gumicsizmák terén is. Én mondjuk semmi pénzért nem vennék fel egy sima egyszerű fekete gumicsizmát, ami ráadásul jó drága is a rákerült márkafelirattól, de egy vicces mintájú, bohókás színű darabot már büszkén viselek, az enyémre például kishajó van festve. (Bár tavaly egy fekete lakk gumicsizmával a fél város szerelembe esett, csak a tizennyolcezer kicsit erősnek bizonyult.)

A tervezők és a cégek gyorsan reagáltak a gumicsizma hisztériára, már ezer helyen vehetünk, ezer félét, nagyon széles árkategóriában. A több száz dolláros Chanel vagy éppen a Burberry divatház által piacra dobott saját márkajelzésével ellátott gumicsizmáktól kezdve egészen a pár ezer forintosig mindenféle megtalálható a boltokban. Megkérdeztem pár barátnőmet, hogy van-e gumicsizmájuk, és vagy azt válaszolták, hogy van, vagy azt, hogy nincs, de szeretnének. Az érvek ugyanazok, mint nálam: nem ázik be esőben, tehát praktikus, és egy stílusos minta divatossá is teheti a szerelésüket. Neked van gumid? Milyen?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások