Közösség

Netes antikváriumok

2176

Az internet segítségével olyan könyvekhez és filmekhez is hozzájuthatunk, amikről nem is gondolnánk. Kedvenc filmjeinket megrendelhetjük dvd-n, akár magyar szinkronnal is, ám sok idő telt el, amíg odáig jutottunk, hogy használt könyvek közül válogathatunk online módon. Hasznos megkeresni olyan könyveket, amiket régen szerettünk, legyen az a pöttyös sorozatból A két Lotti vagy Bulgakov Mester és Margaritája, mert nagyon jó érzés ezeket meglelni és megint kedvencekké tenni.

Az interneten számtalan használt könyvet lehet már megrendelni, csak épp tudni kell, hogy ezeket hol találjuk meg. A legtöbb netes antik könyvrendelős oldalt nem igazán hirdetik, sokszor úgy épülnek fel, hogy a regisztrált olvasók akarnak megszabadulni régi könyveiktől és várnak másoktól könyveket. Az egész jól kitalált rendszerben működik, ám a lényeg az, hogy a netes antikváriumokban egyre többen legyenek, akik megválnának régi kedvenceiktől. Személy szerint azért örülök a netes antikváriumoknak, mert ha még eszemben is van, hogy antikváriumba mennék általában nem érek oda, tehát ha valamit szeretnék, akkor egyszerűbb csak regisztrálni egy internetes antikvárium oldalra és előjegyzésbe vehetem a keresett könyvet. Ha akarom, akár telefonon is értesítenek, ha megérkezett az előjegyzésbe vett könyv, és megvásárolható. Bankkártyával vagy utánvéttel lehet fizetni és házhoz szállítják - természetesen pénzért -.

Az Antikvárium.hu, Régikönyvek.hu, Antikva.hu, Eladomakönyvem.hu, Bookline oldalakon megtalálhatjuk, amit szeretnénk egy pár perces regisztrációt követően. Érdemes több helyre regisztrálni, ha valamit nagyon szeretnénk szerezni, akkor tutira megyünk, ha több vasat tartunk a tűzben. Mindegyiket végignézve látható, hogy hasonlóan működnek, mindegyiknek nagyon jól használható kereső rendszere van, gyorsak és könnyen kezelhető a megrendelés és fizetés az oldalakon.

Utoljára Thomas Mann Varázshegyét vettem meg egy antikváriumban válogatott Ady, József Attila, Radnóti kötettel együtt, párosítva egy Edda művek 10. bakelit lemezzel. Te mit vettél utoljára antikvárumban?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások